Anonim

COMPUTERWOCHE viser de vigtigste oplysninger om Linux og Open Source i kalenderuge 24. Mozilla har frigivet Firefox 30.

 1. Firefox 30, Linux Mint 17 & ownCloud
  COMPUTERWOCHE viser de vigtigste oplysninger om Linux og Open Source i kalenderuge 24. Mozilla har frigivet Firefox 30. Linux-far Linus Torvalds har officielt frigivet Kernel 3.15. Linux Mint 17 billeder tilgængelige for OEMs. Nogle universiteter i Tyskland bruger ownCloud til samarbejde.
 2. Firefox 30:
  Fra nu af er en ny browser fra Mozilla klar.
 3. Linux Mint 17:
  Er nu også tilgængelig som et ISO-billede til OEM'er.
 4. installation:
  Linux Mint 17 er også tilgængelig på tysk.
 5. menu:
  Windows-konvertere finder sandsynligvis meget rundt omkring Linux Mint.
 6. ownCloud:
  500.000 brugere fra NRW vil snart kunne nyde ownCloud.

Linux-far Linus Torvalds har officielt frigivet Kernel 3.15. Linux Mint 17 billeder tilgængelige for OEMs. Nogle universiteter i Tyskland bruger ownCloud til samarbejde.

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7

Med Red Hat Enterprise Linux 7 planlægger Linux-distributør Red Hat at lægge grundlaget for Open Hybrid Cloud. Det fokuserer på kravene fra moderne datacentre, og RHEL 7 bringer skytjenester såvel som applikationscontainere med sig. Det sidstnævnte er interessant med hensyn til sikkerhed. Applikationerne kører isoleret, hvilket beskytter mod ondsindede angreb på hele systemet.

Management forenkles også gennem en styringsramme ved hjælp af OpenLMI. Dette gælder både for administrationen og systemkonfigurationen.

XFS er nu det standard filsystem og kan skalere op til 500 TB. Derudover kan brugere i et Microsoft Active Directory-miljø let få adgang til domæner ved hjælp af Red Hat Enterprise Linux. Således er en sameksistens af Windows og Linux i heterogene datacentre garanteret.

spoods.de

Du kan finde mere information i den officielle meddelelse og publikationsnotater.

Firefox 30

Mozilla har gjort sin browser Firefox 30 tilgængelig. En ny sidepanel-knap giver brugerne hurtigere adgang til sociale medier, bogmærker og tidslinjer.

Desuden aktiveres plugins ikke længere som standard. Undtagelser er dem, der er på hvide lister eller bundtet med en udvidelse.

For udviklere er det blandt andet interessant, at der nu er support til GStreamer 1.0 gibt.Laut Changelog, udviklerne har også rettet forskellige fejl. Du finder den nyeste version på projektsiden. Linux-distributioner som Ubuntu og Linux Mint leverer allerede den nyeste version af Firefox i depoterne. Du får browseren via en normal systemopdatering.

Linux-kerne 3.15

Linus Torvalds har clearet for Kernel 3.15. Væk systemer med harddiske hurtigere fra suspenderingstilstanden. Desuden kan 64-bit EFI-kerner startes fra 32-bit firmware.

Med hensyn til ZRAM understøttes LZ4-komprimering, og ydelsen er forbedret. Som mange andre er der mange forbedringer og ændringer. Disse inkluderer områderne filsystemer, netværk, virtualisering, sikkerhed, drivere og arkitektur. Interesserede finder en meget detaljeret beskrivelse på engelsk på kernelnewbies.org.

Linux Mint 17 billeder til OEM'er

Fra nu af er OEM-billeder af Linux Mint 17 Cinnamon og Mate, begge 64-bit, tilgængelige for computerproducenter. Dette giver dig mulighed for at installere Linux Mint, og brugeren afslutter konfigurationen efter tænding. For magasiner og distributører er der også ISO-billeder, der ikke indeholder proprietære codecs.

Der er også en frigørelseskandidat til Linux Mint 17 KDE. Systemet er også baseret på Ubuntu 14.04, men bringer KDE 4.13 som et desktop-miljø med det.

ownCloud betjener 500.000 universitetsbrugere

I Nordrhein-Westfalen er 18 universiteter gået sammen om at danne "Sync & Share NRW". De bygger en privat sky, hvor ca. 500.000 studerende og ansatte bruger eller synkroniserer data. Dette gør det til et af de største skymiljøer i Tyskland.

Raimund Vogl er en konsortium manager for Sync & Share NRW.I henhold til hans udsagn har man valgt ownCloud på grund af open source. Skyen køres internt og sikrer, at brugernes privatliv er beskyttet.

Projektet er planlagt at starte i vintersemesteret 2014/2015, og enhver bruger kan se frem til mere end 30 GB privat skyplads.