Anonim

Sikkerhed og privatliv er ifølge en nylig undersøgelse de vigtigste krav for online bankbrugere. Samlet set bruger mere end 70 procent af befolkningen i Tyskland netbank til deres bankvirksomhed, ifølge en undersøgelse bestilt af D21-initiativet og Fiducia's finansielle rådgivningstjeneste (PDF-link). Imidlertid fortsætter 19 procent af de adspurgte fortsat med vilje at nægte at levere sådanne tjenester.

Den største bekymring er frygt for svig, give 76 procent af afvisere. I mobilbank er farerne stadig meget større. Her er sikkerhedsmæssige bekymringer en af ​​de vigtigste hindringer for brugen af ​​dem. For eksempel estimerer det samlede antal internetbrugere risikoen for mobile betalinger via smartphone (75 procent) eller via tablet (63 procent) markant højere end via deres egen pc (36 procent). Lena-Sophie Müller, administrerende direktør for Initiative D21, siger, at der er et stort potentiale ved at bruge mobile enheder til at yde et positivt bidrag til det digitale samfund i Tyskland.

spoods.de

To tredjedele af de adspurgte ville ikke være villige til at betale for mere sikkerhed. "Over halvdelen forventer, at det vil blive leveret af banker gratis, " sagde Robert Wieland, vicepræsident for D21 og administrerende direktør for pollster TNS Infratest, der producerede undersøgelsen. Brugerne selv har derfor ikke øget deres egne sikkerhedsforanstaltninger. Brugen af ​​passende software forblev på 73 procent næsten på niveau med 2012.

I fremtiden kunne sikkerhedsforanstaltninger også understøttes af systemer, der automatisk kunne opdage og stoppe tvivlsomme transaktioner i online bank, sagde Jens-Olaf Bartels, bestyrelsesmedlem i Fiducia og Initiativ 21. "Den såkaldte svigpåvisning sammenligner derefter for eksempel med hver overførsel, om det svarer til den tidligere kundeadfærd. " I tilfælde af abnormiteter, såsom usædvanlige beløb, kan systemet automatisk gribe ind og informere kunden. (Dpa / tc)