Anonim

I det mindste har vi tyskerne lov til at banke lidt på de virtuelle skuldre: I henhold til en erklæring er 71 procent af de borgere, der er afhørt af EMC, ikke villige til at ofre privatliv og privatliv på Internettet for mere komfort. Dette gør Tyskland til "verdensmester for privatlivets fred", skriver EMC - i det mindste indtager den sidste plads blandt de 15 lande, der er undersøgt på dette punkt.

EMC Privacy Index, der er frigivet i dag, undersøger forbrugernes holdninger og meninger om privatliv og privatliv online. Vigtigt er klassificeringen: Jo længere tilbage et land er i rangeringen, jo højere er der beskyttelse af privatlivets fred og fortrolighed på Internettet.

I undersøgelsen sondrede EMC mellem forskellige roller eller synspunkter. Undersøgelsen definerer seks "egoer" (sociale, økonomiske, borger, sundhed, arbejde, forbrugere), hver med sit eget privatliv og privatlivsfunktioner. I rollen som "borgeregoet" accepterer respondenterne sandsynligvis begrænsninger for privatlivets fred. Dette gælder verdensomspændende for 36 procent af deltagerne, i Tyskland endda til 50 procent - i global sammenligning har tyskerne derfor en relativt høj tillid til beskyttelsen af ​​deres data i kommunikation med myndighederne. På den anden side, som et "socialt ego", var deltagerne de mindst villige til at gå på kompromis med privatlivets fred. Det var det, 27 procent af deltagerne verden over registrerede. I Tyskland var imidlertid kun 15 procent enige, hvilket beviser den højere skepsis blandt de undersøgte tyskere.

spoods.de

Generelt finder EMC's privatlivsindeks modsætninger mellem krav og ens egen opførsel. Femogfirs procent af de adspurgte siger, at de er "gode til at bruge digitale teknologier til at beskytte mod terrorisme og / eller kriminel aktivitet"; Dog er kun 54 procent parat til at acceptere mindst nogle beskyttelse af personlige oplysninger. Mere end halvdelen af ​​de adspurgte indrømmede, at de nogensinde havde haft et databeskyttelsesproblem (hacket e-mail-konto, mistet eller stjålet mobiltelefon, hacket social media-konto osv.) Alligevel gør mange ikke noget for at beskytte sig bedre. Og sociale netværk bliver brugt mere og mere, selvom undersøgelsesdeltagerne her ikke forventer omhyggelig håndtering af deres data.

"Undersøgelsen viser, at der også er et behov for at indhente i dette land: næsten tre fjerdedele af forbrugerne ændrer ikke regelmæssigt deres adgangskoder. En tredjedel tilpasser ikke privatlivets indstillinger i de sociale netværk og afslører således unødvendige data, " kommenterede Sabine Bendiek, administrerende direktør for EMC Tyskland.

Generelt forventer forbrugere, der er undersøgt af EMC, mindre privatliv: 59 procent af respondenterne over hele verden besvarede spørgsmålet om, hvorvidt deres databeskyttelse var forværret i forhold til året før. Langt de fleste af 81 procent af de adspurgte forventer også, at databeskyttelsen fortsat vil falde i løbet af de næste fem år; i Tyskland var denne værdi endda 88 procent. Bendiek ser samfundet og økonomien som beder forbrugerne om at uddanne sig bedre og vise løsninger. Ellers vil tilliden til den digitale økonomi erodere på lang sigt.

Fra den tilbageholdende forbrugernes holdning i dette land kan også udledes en mulig strategi for den tyske IT-branche, tilføjer Matthias Hagen, juniorprofessor i Big Data Analytics ved Bauhaus Universitet Weimar: "Da databeskyttelse i Tyskland er fast forankret i samfundet, kunne privatlivets fred ved Design 'kan være eller vil være en potentiel differentierer inden for softwareudvikling, der åbner markedsmuligheder over hele verden.'