Anonim

Twitter blev tvunget til at lukke sin Tweetdeck-software ned i cirka en time onsdag på grund af et massivt sikkerhedsspørgsmål. Sårbarheden havde tidligere ført til, at hackere placerede tweets i tweets (scripting på tværs af websteder, XSS). På denne måde blev nyheder om forskellige profiler spredt, inklusive beretningen fra den britiske tv-selskab BBC blev berørt. Lige inden lukningen forårsagede Twitter forvirring med meddelelsen om, at sårbarheden var blevet proppet. Det var ikke tilfældet, og virksomheden måtte trække stikket først. Om aftenen kunne brugerne logge ind regelmæssigt igen i Tweetdeck.

Tweetdeck er en såkaldt Twitter-klient - et program, der kan bruges til at få adgang til kortmeddelelsestjenesten. Twitter havde købt den britiske udvikler bag Tweetdeck i 2011 og har siden genopbygget softwaren. Programmet er blandt andet populært blandt aktive Twitter-brugere og journalister - blandt andet fordi det giver dem mulighed for at oprette såkaldte tilpassede tidslinjer.

Hvis det fungerer godt: test ?

- Firo Xl (@firoxl) 11. juni 2014

Dette er ikke første gang, at Twitter-tjenester er blevet målrettet af angribere. Så der var en bølge af angreb sidste år, hvor konti blev kapret af store medier og kendte virksomheder. I de sidste måneder var det imidlertid blevet stille. (Dpa / tc)