Anonim

Ideen bag Docker er en analogi med logistik - når standardiserede containere engang revolutionerede godstransport over forskellige transportformer. Det er noget, du skal være i stand til at gøre med applikationer, ”sagde Solomon Hykes, teknologichef ved San Franciscos PaCS-opstart dotCloud, og pakker dem i containere, så de kan køre i ethvert nyere Linux-miljø, selvom de er over tusinder Server distribueres i datacentret eller hostes hos Amazon Web Services og kan let og hurtigt flytte fra en maskine til en anden. I kombination med Linux Containers (LXC) sparer dette også en masse ressourcer sammenlignet med konventionel virtualisering.

Hykes deler denne opfattelse med Eric Brewer, en af ​​Googles tænkere bag kulisserne, som "WIRED" rapporterer i sin onlineudgave. Brewer er en velkendt ekspert inden for distribuerede systemer og arkitekturer - i midten af ​​1990'erne opdagede han som computervidenskabsprofessor i Berkeley søgemaskinen Inktomi, der kørte på mange billige i stedet for et par dyre servere; dette resulterede senere i CAP-sætningen. Nu har Eric Brewer sørget for, at Google kombinerer Docker med sine skytjenester App Engine og Compute Engine. "Google og Docker supplerer hinanden naturligt, " siger Brewer. "Vi har den samme vision om, hvordan applikationer skal bygges." Container har brugt Google internt i mange år - men Docker gør det lettere at flytte.

Den respektive Linux-vært Docker skal også understøtte dette, hvilket i øjeblikket ikke altid er tilfældet. "Google og samfundet er stadig nødt til at arbejde på det, " indrømmer Brewer. Gode ​​nyheder i denne henseende: Red Hat, den største kommercielle Linux-leverandør, samarbejder med Docker for at understøtte sin teknologi i sin nye Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7. Og andre cloud-leverandører som Amazon eller Rackspace varmer også op Docker.

I sidste ende bør både udviklere, systemadministratorer og brugere drage fordel af den resulterende udvikling af cloud computing. Udviklere bliver nødt til at bekymre sig mindre om de servere, de har brug for i fremtiden og kunne i stedet fokusere på designet af selve applikationen, håber Brewer. "Containeren er mere en visning på applikationsniveau af, hvad du laver - i modsætning til synlighed på maskinniveau, " siger Google-manden. "Og det er temmelig klart, at applikationsvisningen er den mere naturlige og vil sejre på længere sigt."

#dockercon pic.twitter.com/LxHr6xeVNG

- Jason Waldrip (@jwaldrip) 9. juni 2014

I øvrigt har Docker været et lille firma i 15 måneder. For et par dage siden annoncerede teamet frigivelsen af ​​Docker Engine og Hub version 1.0 og kommerciel support og er i øjeblikket vært for sin DockerCon-udviklerkonference.