Anonim

Ifølge en medierapport er Federal Revisionsretten i tvivl om det føderale nationale cyberforsvarscenter. Oprettelsen af ​​institutionen i 2011 var "ikke egnet til at samle ansvar og kapaciteter fordelt over myndighedernes landskab til forsvar af angreb fra cyberspace" ifølge en fortrolig rapport fra revisorerne fra "Süddeutsche Zeitung", NDR og Citat WDR. Centerets eksistens er derfor "ikke berettiget".

Ifølge undersøgelsen klager revisorerne over, at den eneste ordinerede arbejdsgang er den daglige orientering i centret, og at der kun gives anbefalinger til handlinger i årsrapporten. Det er derfor "tvivlsomt", hvilken fordel institutionen endda kan udvikle, hvis den finder sig selv som en informationsplatform "kun lav accept".

spoods.de

Det føderale indenrigsministerium evaluerer vurderingen af ​​revisorerne nu, sagde en talsmand for dpa mandag. En udtalelse om indholdet findes ikke endnu. En evaluering af det arbejde, der blev udført af Cyber ​​Defense Center (CAZ) sidste år, afslørede imidlertid, at "næsten 1.000 hændelser var blevet behandlet med succes". Detaljerne nævnte ikke ministeriets talsmand.

Evalueringen afspejles også i programmet fra den føderale regering, der indeholdt i koalitionsaftalen "en øget trussel af CAZ ved betydelig udvidelse", som indenrigsministeriet annoncerede. I koalitionsaftalen hedder det: "Vi udvider kapaciteten hos Federal Office for Information Security (BSI) og Cyber ​​Defense Center."

Centret med base i Bonn blev oprettet under den tidligere føderale indenrigsminister Hans-Peter Friedrich (CSU). I regi af Federal Office for Information Security (BSI) skal myndigheder som Federal Office for Protection of Constitution, Federal Office for Civil Protection and Disaster Assistance og andre statslige institutioner udveksle information og give anbefalinger til handling.

Den grønne interne ekspert Konstantin von Notz kaldte rapporten "bare pinligt" for den føderale regering. "Det dokumenterer fiaskoen i CDU-politikken inden for data- og cybersikkerhed til et nyt niveau og passer problemfrit i politikken med at forstøve og gøre intet i de senere år, " kritiserede vicegrupplederen for De Grønne, som også hans parti i NSA Forskningsudvalget repræsenterer "Handelsblatt Online". (Dpa / tc)