Anonim

Lanier modtager prisen under Frankfurt Book Fair søndag den 12. oktober 2014 i Frankfurt Paulskirche. Fredsprisen er blevet tildelt siden 1950 og er udstyret med 25.000 euro.

Jaron Lanier, født 3. maj 1960 i New York City, er en af ​​pionererne i udviklingen af ​​Internettet og en af ​​de vigtigste designere i den digitale verden. Han betragtes som faderen til begrebet "virtual reality" og var selv involveret i adskillige udviklinger som iværksætter og seniorforsker. I dag overvåger han som en førende videnskabsmand et projekt fra flere universiteter til forskning i "Internet 2" og arbejder som forsker for Microsoft Research.

spoods.de

I sin begrundelse skriver bestyrelsen om Lanier:

"Börsenverein tildeler fredsprisen for den tyske boghandel til Jaron Lanier i 2014 og hæder sammen med den amerikanske computerforsker, musiker og forfatter en pioner i den digitale verden, der har anerkendt de risici, dette medfører for ethvert menneskes frie liv.

Jaron Lanier påpeger presserende de farer, der truer vores åbne samfund, hvis det fratages designkraften, og hvis mennesker reduceres til digitale kategorier, på trods af en gevinst i mangfoldighed og frihed. Hans seneste arbejde 'Hvem ejer fremtiden' bliver således en appel om at være opmærksom på trældom, misbrug og overvågning og give den digitale verdensstrukturer, der respekterer individets rettigheder og fremmer den demokratiske deltagelse af alle.

Jaron Lanier er forpligtet til at bevare de menneskelige værdier, der er grundlaget for fredelig sameksistens, herunder i den digitale verden, gennem behovet for at sikre, at den enkeltes kreative bidrag til Internettet er bæredygtig og økonomisk. "

Lanier bor sammen med sin kone og datter i Berkeley, Californien. Han er blevet hædret med to æresdoktorer for sine opfindelser og udviklinger og har modtaget CMU's Watson Award i 2001 og Lifetime Career Award i 2009 fra IEEE, verdens største professionelle organ for ingeniører. Hans seneste bog "Hvem ejer fremtiden?" blev hædret i 2014 med Goldsmith Book Prize fra Harvard University.