Anonim

Banden har forårsaget skader svarende til 93 millioner euro ifølge Federal Bureau of Investigation FBI. Hackerne stjal bankdata og stjal penge fra konti. På den anden side krypterede de data på tredjepartscomputere og frigav dem kun til betaling af flere hundrede dollars løsepenge.

"Disse svindel var ekstremt sofistikerede og umådeligt lukrative, " sagde statsadvokat Leslie Caldwell fra det amerikanske justitsministerium mandag i Washington. "Cyberkriminelle har ikke gjort det let for os at finde og smadre dem." Foruden FBI og den europæiske politimyndighed Europol var BKA involveret i handlingen. Ifølge amerikanske data blev computere konfiskeret i Tyskland.

Ifølge FBI har hackerne forårsaget problemer siden 2007. Deres vigtigste værktøj var det ondsindede program "GameOver Zeus", der havde nået falske e-mails på op til en million computere og taget kontrol over dem. Krypteringsprogrammet "Cryptolocker" blev derefter distribueret via de kaprede computere. Chefen for banden siges at være en 30-årig russer, der søges efter. (Dpa / tc)

spoods.de