Anonim

Små og mellemstore virksomheder i Tyskland er i dag stort set digitalt netværk. Imidlertid er opmærksomheden omkring it-sikkerhed i virksomhederne faldende i tre år, ifølge en undersøgelse. For eksempel faldt beskyttelsesforanstaltningerne til sikker e-mail-afsendelse med syv procentpoint til 43 procent i dag, hvilket blev afsløret af undersøgelsen af ​​initiativet "Deutschland sicher im Netz" (PDF-Link).

Én ud af fire virksomheder tager overhovedet ingen handling og sender deres e-mails helt uden kryptering, sagde Christian Illek, formand for foreningen og leder af Microsoft Tyskland, på den årlige konference for initiativet tirsdag i Berlin. "Mere sikkerhed på Internettet kan kun opnås gennem effektiv interaktion mellem økonomien, staten og hver eneste it-bruger, " sagde Thomas de Maizière, forbundsministeren for indenrigsministeriet (CDU) og initiativets beskytter.

spoods.de

Selv "usikkerhedsfaktoren" mennesker ville have de færreste virksomheder på radaren. Derfor tager 28 procent ikke foranstaltninger til it-sikkerhed over for ansatte. Kun 28 procent af de undersøgte virksomheder har dokumenteret sikkerhedsretningslinjer. Generelt er sikkerhedsforanstaltningerne i de fleste virksomheder næppe koordinerede. En bevidst brug af it-sikkerhed kunne reducere it-risici med op til 80 procent, sagde Illek.

Som et resultat bruger knap 22 procent af virksomhederne moderne skytjenester. Dog op til 70 procent af dem kender de juridiske rammer og har ikke brug for sikkerhedskrav overhovedet eller kun ufuldstændigt. Ikke desto mindre viser den aktuelle sikkerhedsdebat om NSA-affæren en høj bevidsthed om risiciene. Dette kan også ses af det faktum, at antallet af virksomheder, der overvejer brugen af ​​sådanne skytjenester, for nylig var blevet svagt faldende, sagde Illek.

Grundlæggende i 2007 har non-profit foreningen sat sig som opgave at give brugere og virksomheder praktiske oplysninger om, hvordan man bruger nye tendenser, såsom cloud computing, mens de stadig bruger deres IT sikkert. Foreningen ønsker at fungere som et interface mellem staten, økonomien og borgerne, sagde de Maiziére. For eksempel ønsker foreningen at give erhvervsstuderende og praktikanter sikkerhedskendskab til lektionsmoduler. Derudover har Tyskland til hensigt at indlede et digitalt netværkshjælpnetværk, som frivillige bruger til at frivilligt informere borgerne om it-sikkerhed.

Sikkerhedsmonitoren oprettede foreningen siden 2011 sammen med Datev. Siden da har omkring 6.000 mellemstore virksomheder deltaget. 1500 virksomheder deltog i den aktuelle undersøgelse. (Dpa / tc)