Anonim

Den tidligere Siemens Unify-afdeling planlægger en radikal genopbygning og vil skære omkring halvdelen af ​​sine job. Af de ca. 7700 job på verdensplan skal 3800 elimineres, ca. halvdelen af ​​dem i Centraleuropa-regionen, som det selskab, der er specialiseret i firmatelefonløsninger, der blev annonceret mandag i München og Boca Raton i Florida. IG Metall kritiserede skarpt planerne og bebudede modstand.

Med konverteringen skal virksomheden strømline og tilpasses de ændrede markedskrav. I fremtiden vil fokus blandt andet være fokus på emnerne softwareudvikling og integration, siger den. Ifølge en Unify-talsmand er det stadig uklart, hvor hårdt jobnedskæringerne vil påvirke de tyske ansatte. Virksomheden arbejder med detaljerne, og drøftelser med medarbejderrepræsentanter er nu i gang. Unify har cirka 30 lokationer i Tyskland.

spoods.de

Virksomheden stammede fra den tidligere Siemens Enterprise Communications (SEN) afdeling og ejer stadig 49 procent Siemens, de resterende 51 procent ejer American Gores Group. Under ledelse af Siemens havde virksomheden midlertidigt omkring 17.500 ansatte. For at undgå endnu en katastrofe som mobiltelefonproducenten BenQ Mobile, havde Siemens renoveret det tidligere datterselskab før størstedelen af ​​salget i 2008, men alligevel forbrugt og udstyret med frisk kapital. Siden da er tusinder af job blevet aflyst, og flere bossændringer gik gennem Unify.

IG Metall talte om et "klart snit", som man ikke ville acceptere uden kamp. "Omstrukturering har jaget den næste i årevis uden, at virksomheden virkelig er kommet sig, " kritiserede Peter Mokrus, IG Metalls virksomhedskonsulent for Unify. "I årevis har arbejdsråd og IG Metall opfordret til en solid fremtid for virksomheden og dets medarbejdere - og desværre til ingen nytte den dag i dag." Også Sibylle Wankel fra IG Metall, der blandt andet er medlem af Siemens 'bestyrelse, forklarede, at Elektrokonzern stadig står på ansvaret for Unify. (Dpa / tc)