Anonim

I toldkonflikten med verdens største online Versandhändler styrker Amazon Verdi presset. Logistikcenteret i den bayerske by Graben nær Augsburg vil være det tredje sted for strejker i Tyskland, ifølge fagforeningen. "Vi bliver nummer tre i ligaen. Kollegerne er fast besluttede, " sagde Thomas Gürlebeck fra Verdi-distriktet mandag.

For arbejdsstyrken i Graben er det kun den anden strejke dag efter en første strejkedag den 16. december 2013 på mandag. På et møde var det dog besluttet at fortsætte strejken mindst indtil tirsdag. Hvordan det vil gå videre, bør man beslutte på tirsdag, forklarede Gürlebeck.

Ud over grøft var mandag i den mere end et år lange lønekonflikt for bedre løn og arbejdstagerrettigheder i Hessian Bad Hersfeld. Leipzig pausede efter kampen i weekenden. I Bad Hersfeld var det derimod den tredje strejke dag i træk efter en meget tilbageholden strejke i det indeværende år.

spoods.de

Hvorvidt arbejdet i Bad Hersfeld på tirsdag er fastlagt, bør afgøre i løbet af dagen. På lang sigt kan Amazon-lejren i Rheinberg (NRW) blive nationens fjerde placering for strejker, sagde Mechthild Middeke fra Verdi i Hesse.

På den største tyske placering i Bad Hersfeld (3500 ansatte) og i Graben (2200) deltog mandag ifølge Amazon i München 330 ansatte i standout. Ifølge Verdi bør en ud af hver tredje medarbejder ophøre med at arbejde i løbet af dagen. På forsendelsen til kunderne havde strejken dog igen ingen virkning, forsikrede en Amazon-højttaler.

"Strejken er stadig effektiv, " sagde Middeke. "Fordi der under alle omstændigheder oprettes logistisk overhead - og det koster virksomheden noget. Andre ansatte er nødt til at arbejde overtid. Vi møder arbejdsgiveren ordentligt."

Med strejkeindsatsen ønsker fagforeningen at flytte Amazon til åbne forhandlinger baseret på betingelserne for detailhandelen. Amazon afviser det og ser sig selv som en logistikudbyder, hvis løn allerede er i den øverste ende af industristandardniveauet. ”Vi får en lang ånde, ” sagde fagforeningsmand Middeke. (Dpa / tc)