Anonim

Fritzbox er den mest populære router i Tyskland. De forskellige modeller nåede en markedsandel på 68 procent på tidspunktet for den sidste dataindsamling i 2010. Men næppe nogen udnytter virkelig udstyrets muligheder. Fordi de flade flops fra AVM kan gøre meget mere end bare at forbinde hjemmecomputeren til internettet. De kan blandt andet også bruges som adgangspunkter for et WLAN, en WLAN-repeater, som grundlag for DECT-telefoner, VPN-servere, DHCP-servere, mediaservere til LAN og som printerserver. Du skal ikke glemme, at Fritzbox også indeholder et telefonsystem og et DSL-modem.

 1. FritzOS forbinder store og små
  Markedsføringen siden 2012 som FritzOS Fritzbox firmware er synonym med forskellige smartphone-operativsystemer. De fleste apps er tilgængelige til Android-enheder.
 2. Smart hjem med FritzDect 200
  Med smarte stikkontakter som FritzDECT 200 bliver Fritzbox hovedkvarter for Smart Home, for eksempel for at bringe liv i ens eget hjem under et langt fravær og således afskrække indbrudstyver.
 3. Langkørende brænder 7270 og FritzFon-ensemblet
  Fritzbox Fon WLAN 7270 fra 2007 er stadig så populær, at den undertiden er lige så høj på Internettet er den nye topmodel 7490. Billedet viser 7270 sammen med AVM DECT-telefoner FritzFon MT-F og MT-FD.
 4. FritzBox 7490 som mediecenter
  Fritzbox 7490 som en ny topmodel tilbyder ved siden af ​​supersnabb VDSL-vektorering også mange muligheder for mediebrug, såsom tv-streaming via Live TV.
 5. Alt i betragtning
  Oversigten over Fritzbox-brugergrænsefladen viser blandt andet deres egne numre og forbindelser samt de indgående og udgående telefonopkald. Til venstre kan du se den nye FritzOS 6.0 i bunden, indstillingen Live TV.
 6. Live TV
  TV-streaming med Live TV understøttet af den nye FritzOS 6.0 kræver allerede noget højere båndbredde, da de stilles til rådighed via hurtig WLAN eller LTE. Med UMTS eller HSDPA er der normalt intet.
 7. MyFritz fjernadgang også via USB-Surfstick
  Hvis du kender din egen MyFritz URL, brugernavnet og adgangskoden, kan du få adgang til din egen Fritzbox og ethvert indhold via enhver internetadgang, inklusive Smart Home og husovervågning med smartphonen App FritzApp Cam.
 8. FritzApp Ticker
  Med FritzApp Ticker kan ejere af Android-enheder Fritzbox også i datanetværkstilstand ….
 9. Fjernvedligeholdelse med FritzApp Ticker
  … vent og se den aktuelle opkaldsliste.
 10. MyFritz som en app
  MyFritz-appen til Android og iOS giver mulighed for eksternt at se opkaldslogger, lytte til telefonsvarer, få adgang til NAS-lageret eller USB-sticks og styre enheder, der er forbundet til smarte stikkontakter.
 11. Fritz App Fon
  Med FritzApp Fon bliver smartphone i WLAN-netværket en IP-telefon med en direkte linje til det faste netværk. Om en VPN-tunnel kan være sådan med smartphonen teoretisk i datanetværkstilstand via de lokale Fritzbox-telefonopkald til fastnetomkostninger.
 12. FritzApp Media
  FritzApp Media tilbyder ejere af Android-enheder via Wi-Fi-adgang til alle mediedata inklusive de oprettede internetradioprogrammer. Det første forsøg fungerede endda i datanetværkstilstand. Men forbindelsen er på en eller anden måde gået tabt.
 13. FritzApp Cam - den lille værge
  Selvom opløsningen af ​​de fleste smartphones ikke er så god, som den er her, kan du med FritzApp Cam praktisk talt overvåge huset og endda overføre indbrudstyver.

Købsbeslutning: Hvordan finder man den rigtige model

Siden introduktionen af ​​den første Fritzbox på Cebit 2004 har enheden konstant udviklet sig, hvilket afspejles i snesevis af forskellige modeller. Traditionelt distribuerer AVM altid flere produktgenerationer parallelt. Derudover er der de let modificerede OEM-versioner såsom telekom og 1 & 1. For artiklerne i denne plus-del blev Fritz-boksen 7390 valgt som reference, da dette er den i øjeblikket mest udbredte model. De fleste af de beskrevne funktioner kan også findes i menuerne i de andre, med rimelighed aktuelle bokse. Den udvidede funktionalitet af den aktuelle topmodel, 7490, henvises i artiklerne fra sag til sag.

Internetadgang via LTE

I regioner uden hurtig DSL-forbindelse er LTE-teknologi et attraktivt alternativ. Den mobile standard giver downloadhastigheder på op til 300 megabits per sekund (Mbps) i uploads op til 75 Mbps. Udbydere som Telekom eller Vodafone har allerede opgraderet deres netværk og tilbyder tilsvarende takster.

Til internetadgang via LTE kræves et specielt modem, AVM har det i form af Fritzbox-serien 68xx LTE i programmet. Den seneste model er Fritzbox 6842 LTE, der understøtter frekvenserne 800 MHz, 1, 8 GHz og 2, 6 GHz og derfor er kompatible med alle nuværende standarder. Alternativt kan du bruge LTE-teknologien på en eksisterende Fritzbox via et eksternt modem. Forbindelsen er i dette tilfælde via LAN 1. Udbydere har også LTESurfsticks til USB-porten i programmet. Du kan betjene en sådan pind direkte på USB-porten på Fritzbox. Test har imidlertid vist, at dette markerer den maksimale downloadhastighed for netværk og stick.