Anonim

Apple køber hovedtelefonproducent Beats for i alt 3 milliarder dollars. IPhone-gruppen bekræftede onsdag aften den største overtagelse af virksomhedens historie. Grundlæggerne af Beats, hiphop-stjernen Dr. Dre og indflydelsesrig musikproducent Jimmy Iovine vil være en del af Apples øverste ledelse i fremtiden. Beats er kendt for sine hovedtelefoner med den slående røde "b" og lancerede for nylig en streamingtjeneste til musik.

Apple køber Beats en indgangsbillet til abonnementsvirksomheden, hvor du kan få millioner af sange for et månedligt fast beløb. På dette område betragtes det svenske firma Spotify som en drivkraft, men har også mange konkurrenter. Abonnementets streamingtjenester oplever i øjeblikket den største vækst i musikbranchen, mens downloads tilsyneladende har nået et højt niveau. Streamingbranchen er i øjeblikket meget mindre end at sælge cd'er eller downloade musik, som Apple er særlig stærk på. Spotify har for nylig modtaget 10 millioner betalende kunder og 30 millioner gratis brugere.

Apple-chef Tim Cook forsikrede i et interview med "Financial Times", at apps til Beats-musiktjenesten til enheder med Google-systemet Android og Microsofts Windows Phone fortsat vil eksistere. I pressemeddelelsen blev Beats 'streamingtjeneste navngivet først, så prioriteterne skulle være klare. Købsprisen på $ 2, 6 mia. Forfalder øjeblikkeligt, og de resterende $ 400 mio. På et senere tidspunkt.

spoods.de

Handlen handlede ikke om, hvad Apple og Beats gjorde i dag, men om, hvad de kunne opnå sammen i fremtiden, sagde Cook teknologibloggen Recode.

Første spekulation om Apple og Beats var dukket op for tre uger siden. På det tidspunkt blev der i medierapporter stadig ringet til en pris på 3, 2 milliarder dollars. "New York Post" skrev kort før den officielle meddelelse om aftalen, at prisen er blevet reduceret til tre milliarder, efter at information om kundegrundlaget for Beats-musikservicetjenesten var lækket. Ifølge dette havde Beats lidt over 110.000 streamingkunder i marts.

"Jeg vidste altid i mit hjerte, at Beats tilhørte Apple, " er Iovine citeret i Apples pressemeddelelse. 61-åringen er en blændende figur i musikbranchen. I 70'erne var han indspilningsingeniør for John Lennon, senere producerede han musik til U2 og blev til sidst musikchef. Iovine er kendt som en ven af ​​Apple-grundlægger Steve Jobs, der døde i 2011, og siges at have hjulpet ham med nogle aftaler i musikbranchen.

Apple sidder på en penge penge på $ 150 milliarder og har aldrig brugt næsten så mange penge på en overtagelse. Den hidtil største aftale var køb af Jobs 'selskab NeXT for en god $ 430 millioner i slutningen af ​​1996. Handlen bragte den karismatiske grundlægger tilbage til den dengang nødlidende gruppe, Jobs redder virksomheden. I de senere år købte Apple for et par hundrede millioner dollars snarere mindre virksomheder, som kunne suppleres med udstyr og tjenester fra gruppen. (Dpa / mb)