Anonim

Med MySQL Fabric udvider Oracle Sun, der erhvervede MySQL-databasen til høj tilgængelighed (HA) og skalering, hvilket gør det nemt at administrere store klynger ved automatisk at registrere failover failover og automatiseret sharding. Sådanne funktioner bruges af store internetfirmaer som Facebook og Google til deres interne udvikling. Men endnu nyere databasesystemer som Cassandra, Riak eller MongoDB har dem delvist, og det er derfor (og ikke nødvendigvis på grund af NoSQL Document Stores) for web- og Telco-kunder interessante.

MySQL Fabric kan konstant overvåge hoveddatabasen. Hvis serveren mislykkes, vælger Fabric en af ​​slaverne og gør den til den nye master, hvortil transparente transaktioner og belastningsbalancering derefter omdirigeres til applikationen. I henhold til MySQL udviklingschef Tomas Ulin er dette stadig relativt let for industritjenesten "The Register", da serverne pinges regelmæssigt. Imidlertid bør processen hurtigt udvikles, raffineres og dermed være mere lydhør.

spoods.de

Under afskærmning opdeles helheden af ​​alle dataregistre for en relation i flere tabeller. Denne horisontale skalering tillader skalering af en database til råvareshardware uden betydelig nedbrydning af ydeevnen. Med MySQL Fabric kan du vælge hvilke tabeller, der er fragmenteret, og hvilke kolonner, der skal tjene som afskærmningstaster; brugeren har valget mellem hash og intervalbaseret kortlægning. Derudover kan eksisterende skår flyttes til nye servere og opdeles i flere skær. Oracle tilbyder passende udvidelser til scriptsprog PHP og Python samt Java-stik, der dirigerer transaktioner og forespørgsler direkte til højre MySQL-server.

MySQL Fabric skal sikre, at færre brugere vender ryggen til den populære MySQL, og Oracle fortsætter med at have en stor indflydelse på landskabet i open source-databaser. Ulin forventer hurtig udvikling. "Dette er vores første udgivelse, " siger MySQL-mannen. "Vi tror, ​​det kan dække mange brugssager." Oracle håber at frigive en ny version cirka hver sjette måned.