Anonim

Google går under bilproducenterne: Internetgruppen har præsenteret en første prototype af sit eget selvkørende køretøj. Visionen er lille to-personers med elektrisk drev, der undgår rattet og pedalerne helt.

Først omkring 100 testkøretøjer, der skal bygges, annoncerede gruppen i en blogindlæg om aftenen onsdag. De har oprindeligt de velkendte kontrolelementer, derefter i Californien testes prototyperne uden ratt. At arbejde med en omsættelig version vil tage et par år med partnere, skrev projektleder Chris Urmson. Den aktuelle prototype minder om en blanding af smart og legetøjsbil.

Google har arbejdet med selvkørselsteknologi i årevis. Systemerne er installeret i køretøjer fra etablerede producenter som Toyota. De første rygter om, at internetfirmaet også udvikler helt egne biler, var der sidste år. De blev modtaget med en vis skepsis: Det er et komplekst felt, hvor Google mangler ekspertise. Dog burde gruppen have ansat et antal partnere. I en video til Googles blogindlæg er kortfattet arbejdet med kropsdele med mange tegninger at se.

Ifølge New York Times-reporter John Markoff, der kørte i en prototype i sidste uge, tilbyder køretøjet masser af benplads. Forruden er lavet af plast, og et stort cockpit-display viser tid, lufttemperatur og estimeret ankomsttid. Tryk på en knap for at starte kørslen. De første prototyper ville have lidt trøst for beboerne, indrømmede projektleder Urmson. Tophastigheden er begrænset til ca. 40 kilometer i timen.

Google håber at ramme scenariet for brug af biler i fremtiden med et lille selvkørende køretøj. Han tror ikke, at det meste vil dreje sig om at eje køretøjer, fortalte Google-medstifter Sergey Brin til The New York Times. "De skal mest leveres som en service." Google har teknologien til at gøre det. "Og det er sandsynligt, at vi har en masse partnere - det kan være bilproducenter, leverandører, tjenesteudbydere, byer eller lande, " sagde Brin. (Dpa / tc)