Anonim

Syv år efter, at det sejrrige fremskridt med smartphones begyndte, arbejder Deutsche Bahn stadig på brugbare internetforbindelser i sine tog. I det mindste i ICE skal det snart fungere fint. Jernbanedirektør Rüdiger Grube og transportminister Alexander Dobrindt skitserede den digitale fremtid for Deutsche Bahn i Berlin tirsdag.

Hvorfor fungerer det ikke med internetadgang i togene?

Uden "Railnet" kan smartphones i hurtige tog næppe opbygge en rimelig forbindelse til netværket, fordi de konstant skal logge ind på nye radioceller. I øvrigt koster denne proces meget elektricitet, så i dag togrejser ofte ankommer til deres destination med et tomt batteri. Til modtagelsesvanskelighederne bidrager også de overtrukne skiver og togets ydre kappe. De svækker mærkbart radiosignalerne fra mobiltelefoner.

spoods.de

Til dels er der simpelthen for få LTE- og UMTS-celler langs jernbanelinjen. Deutsche Telekom, en partner af Deutsche Bahn, installerer derfor sendere direkte på ICE-ruterne. Jernbanerne siger, at der stadig er for få til at sikre stabil online adgang overalt. Til omkostningerne ved systemet tavshed Telekom og jernbane.

Hvordan skal internetforbindelsen på toget arbejde i fremtiden?

Netværksforbindelsen til smartphones, tabletcomputere og bærbare computere etableres i toget via en lokal trådløs (WLAN). Adgang til disse hotspots er selv åben for alle passagerer. En server på toget giver nogle oplysninger fra toget. På det åbne internet kommer den rejsende, men kun med en gyldig login af Telekom.

Hvad koster det, hvis du vil bruge tjenesten?

For WLAN i ICE-toget gælder de samme takster for det tyske Telekom som for de stationære hotspots. For ikke-Telekom-kunder er der en fast pris for omkring en dag (4, 95 €) eller en uge (19, 95 €). Mange telekommunikationspriser inkluderer allerede hotspot-brug. Minister Dobrindt vil gerne have det, selvom de andre netudbydere Vodafone og Telefonica kunne komme med tilbud til jernbanekunder. Og han gik tirsdag endnu længere: Hans ønske er, at "i fremtiden, enhver, der har en billet til toget, kan surfe gratis". Om det er tilfældet, men en beslutning fra jernbanen, tilføjede han.

Hvordan er "Railnet" forbundet til det offentlige internet?

Forbindelsen af ​​hotspots i toget til internettet sker med en blanding af forskellige mobile radiostandarder. På den ene side bruger Deutsche Bahn og Telekom de konventionelle 3G- og 4G UMTS- og LTE-netværk, som er tilgængelige for alle mobilradiokunder (også i bilen eller bus). Derudover kan Deutsche Bahn og Telekom også bruge frekvenserne i det gamle analoge C-mobilnetværk til Flash OFDM-teknologien. Her er radiocellerne meget større end 3G eller 4G. Med dataoverførselsmetoden kan teoretisk opnås Flash-OFDM downloadhastigheder på op til 5, 1 megabits per sekund.

Hvor langt er jernbanen nu i projektet for at give deres passagerer en hurtig internetforbindelse?

ICE's hovedlinjer, tilsammen ca. 5200 kilometer, er faktisk allerede udstyret til den mobile internetmodtagelse, rapporterede jernbanestyringsgruppen. På 3000 kilometer er servicen tilgængelig. De andre 2.200 kilometer ville stadig blive testet i løbet af året. For ICE-togene ser det sådan ud: 200 af 255 er konverteret til moderne teknologi med forstærkere i bilen. Ved udgangen af ​​2015 skal alle 770 Intercity (IC) biler være internetkompatible.

Og hvad med de regionale tog?

Den regionale togtrafik er bestilt af føderale stater eller transportforeninger. De skal i deres bud medtage et krav som "god internetadgang". Det koster penge, som de selv skal betale. Ikke desto mindre er Grube og Dobrindt enige: Stabilt internet er standard i det digitale samfund. (Dpa / tc)