Anonim

Fokus er på markeder, hvor virksomheden allerede driver forretning, som administrerende direktør Mike Fries sagde i et interview med "Börsen-Zeitung" (tirsdag). Tyskland er det vigtigste marked i Europa. Virksomheden ejer kabeludbyderen Unitymedia Kabel BW, der driver netværkene i Nordrhein-Westfalen, Hesse og Baden-Württemberg.

Liberty-Global-Chef Michael T. Fries
Liberty Global CEO Michael T. Fries
Foto: Liberty Global

Fries signaliserede interesse for den mindre udbyder Telecolumbus, som er i hænderne på finansielle investorer og er til salg. Ud over prisen er det ikke mindst spørgsmålet om, hvordan Bundeskartellamt bedømmer et sådant køb, sagde Fries arket. Senest havde Kabel Deutschland udvidet sine følere til virksomheden med omkring 1, 7 millioner forbundne husstande - men overtagelsen var blevet afbrudt i februar 2013 på grund af bekymring fra konkurrencevagten.

spoods.de

Et salg af sit eget tyske netværk til det britiske telefonselskab Vodafone beskrev Fries som "meget usandsynligt". Unitymedia er den største vækstdriver for sit firma i Europa. Virksomheden føler imidlertid også i stigende grad konkurrencen i Tyskland. Deutsche Telekom, for eksempel, går videre med større boligselskaber som Deutsche Annington.

Markedet for medie- og telekommunikationsindustrien er i øjeblikket i bevægelse i hele Europa. Vodafone har sammen med Kabel Deutschland og den spanske udbyder Ono smækket for omkring 18 milliarder og ønsker at udvide sit tilbud. Liberty Global ønsker at få sit præg på den hollandske udbyder Ziggo, hvor virksomheden fra medieimperiet Texan John Malone allerede ejer ca. 30 procent. Godkendelsen fra konkurrencemyndighederne venter stadig, og Fries forventer en afslutning i andet halvår. (Dpa / tc)