Anonim

Openstack vokser op! Efter at mange it-strateger og CIO'er afskedigede open source cloud management rammer OpenStack som en ren markedsføringsboble sidste år og ikke fortsatte med at arbejde på det, viser et stort antal frigivelser og investeringsforpligtelser, at OpenStack er blevet den de facto standard for hybrid, leverandøruafhængig Skymiljøer udviklet.

IBM, HP, Cisco - OpenStack Club på en milliard dollar

Hos IBM, HP og for nylig Cisco, er de førende IT-teknologileverandører helt klart forpligtet til OpenStack, der hver især investerer omkring 1 milliard dollars i OpenStack. På den ene side strømmer midlerne ind i den interne produktudvikling og kvalifikationen af ​​egne medarbejdere og partnere. På den anden side yder IBM, HP og Cisco betydelige bidrag til OpenStack-samfundet. HP, Dell, Red Hat og chipproducenterne AMD og Intel førte imidlertid udviklingen af ​​den første time. Det faktum, at de andre hardware- og teknologileverandører har fulgt det efter og gjort klare investeringsforpligtelser, beviser open source-platformens betydning som en ny skystandard. Selvom Openstack endnu ikke er fuldt udviklet, og der i øjeblikket er et stort antal forskellige distributioner, skal man anerkende en sandhed - der er i øjeblikket ingen bedre eller alternativ standard, som et så stort antal teknologiudbydere, tjenesteudbydere og brugere kan blive enige om.

HP har forpligtet sig klart til frigivelsen af ​​HP Helion Cloud (se HP lancerer gratis Openstack-distribution). Nu er alle skyprodukter og -tjenester (IaaS og PaaS) på HP baseret på OpenStack-teknologi og bruger OpenStack-grænsefladerne. HP sælger også sin egen open-stack distribution, HP Helion, hvis kommercielle udgave vil være tilgængelig i efteråret. HP planlægger en investering på 1 milliard dollar, herunder opgradering fra 20 datacentre over hele verden for at stille HP Helion Cloud-tjenester til rådighed.

spoods.de

For CIO'er og skyarkitekter er den centrale meddelelse, at for en første gang et samlet, leverandørneutral skyhåndteringslag gennemtrænger hele HP-produktfamilien (fra privat sky til serviceautomation til Public IaaS). Det langsigtede engagement i OpenStack-samfundet er i øjeblikket til gavn for HP.

Efter at have tilsluttet sig OpenStack-samfundet i 2012 har IBM også investeret meget i den videre udvikling af teknologien og tilpasningen i sin egen portefølje. IBM har også givet tilsagn om at gøre alle nye skyprodukter OpenStack-kompatible i fremtiden (se IBM er altid afhængig af Open Cloud). Dette er allerede sket inden for cloud management-softwaren "SmartCloud Orchestrator" og den nye IaaS-platform. I begge tilfælde administrerer brugerne nu ressourcerne med OpenStack-konsollen og kan stole på de åbne grænseflader.

Cisco sluttede sig også til OpenStack Club på 1 milliard dollar i marts i år og har meddelt, at det planlægger at bygge en global, hybrid skyinfrastruktur baseret på OpenStack i løbet af de næste to år (se Hvordan Cisco's Cloud Plans ser ud for Tyskland)., Dele af denne infrastruktur er allerede i drift i dag og er fundamentet for udviklingen af ​​nye skytjenester fra Cisco. Med denne strategiske beslutning er det klart, at VMwares dominerende rolle langsomt bryder sammen, og joint venture (VCE) med VMware og EMC sandsynligvis ikke leverer den succes, det har lovet. Det klart voksende behov for mere sælgers uafhængighed i planlægningen og driften af ​​skyplatforme tvinger også industriledere som Cisco til nye retninger.

Hvor kommer Openstack-kompetencen fra? - IT-virksomheder kontra startups

OpenStack vil uundgåeligt blive en nøgleteknologisk byggesten til både private og hybridskyer. Spørgsmålet i dag er dog, hvilke tjenesteudbydere der effektivt kan støtte brugere i de næste to år med hensyn til planlægning, implementering og integration af OpenStack-baserede skyer. Er de store it-tjenesteudbydere eller små specialister og startups de rigtige partnere her?

Einen großen Beitrag zur Openstack-Entwicklung liefern IT-Anbieter. HP-Mitarbeiter haben rund 15 Prozent des aktuellen Openstack-Codes entwickelt. Beutenden Anteile stammen des weiteren von Red Hat, Rackspace, IBM und SUSE.
Et vigtigt bidrag til OpenStack-udvikling leveres af it-leverandører. HP-medarbejdere har udviklet omkring 15 procent af den nuværende OpenStack-kode. Nye aktier kommer også fra Red Hat, Rackspace, IBM og SUSE.
Foto: Openstack Foundation / Mirantis

I USA dominerer i øjeblikket nogle åbne opstartstarter i markedet. For eksempel bygget Mirantis, Piston og Solinea hver hold af 20 til 30 specialister og implementerede deres første projekter. Ud over rådgivning inden for arkitektur og implementering af Openstack tilbyder Mirantis og Piston også deres egne OpenStack-distributioner. Frem for alt kan Mirantis betragtes som en pioner og OpenStack-udvikler af den første time. Mirantis er også en af ​​de mest aktive udviklere i OpenStack-samfundet (i øjeblikket 8 procent af kodebasen for Mirantis). I begyndelsen af ​​april indgik Mirantis en stor aftale med netværksleverandøren Ericsson og annoncerede, at den har oprettet et partnerskab og et træningsprogram for Europa.

Men også i tysktalende lande fungerer nogle højt kvalificerede Openstack arkitekter og integratorer. Disse inkluderer fx Hastexo fra Wien eller B1 Systems fra Ingolstadt. Derudover yder Suse og hendes udviklingsteam et væsentligt bidrag til den videre udvikling af OpenStack (6 procent af kodebasen). Nuremberg Suse-udvikleren Andreas Jäger er den mest aktive Openstack-udvikler på individuelt grundlag. I Frankrig lykkedes det eNovance at overbevise sine første større kunder som Openstacks AXA-forsikringsgruppe.

Foruden specialisterne udvider IT-hovedfagterne i øjeblikket deres konsulentafdelinger med tilsvarende Openstack-eksperter. Med hensyn til antallet og kvalifikationen af ​​eksperter, der er tilgængelige i Europa og de tysktalende lande, er HP, IBM og Suse i øjeblikket foran.

Open-stack-baserede tjenester fra T-Systems, Rackspace, HP & Co

Men Openstack er ikke kun interessant for IT-integratorer og tjenesteudbydere med hensyn til konstruktion af private og hybride skyer. Flere og flere cloud-tjenesteudbydere bygger også deres nye platforme baseret på OpenStack.

Dette har længe været sandt for Webhoster Rackspace - en af ​​Openstack-initiativtagerne - såvel som for den nye Public IaaS fra HP og IBM. Men Deutsche Telekom og T-Systems bruger OpenStack som grundlag for udvalgte nye skytjenester (f.eks. Skymarkedet for Deutsche Telekom AG). Det samme gælder Swisscom i Schweiz. Efter januar 2014 også den webhost-specialiserede virtualiseringsudbyder Paralleller fra OpenStack Foundation er tilsluttet, emnet OpenStack er nu spredt på webhostingsiden meget hurtigere, hvilket kan bekræftes fra sikre kilder.

Outlook: Openstack bliver de facto standard

Crisp Research forventer, at Openstack - på grund af manglende alternativer - vil blive de facto-standarden for private og hybride skyer. Teknologileverandørernes brede støtte taler allerede for i dag. Men brugerne bør også overveje at inkludere Openstack som en nøgleteknologikomponent i deres skyarkitekturer og bygningskompetence. Dette er obligatorisk. For selv hvis OpenStack fungerer som en standard, skal teknologien stadig implementeres. At dette kan være umagen værd, demonstreres allerede af virksomheder som AXA eller eBay, der investerer stort i OpenStack.

Specielt spændende er udviklingen af ​​forholdet mellem Openstack-samfundet og den anden store platformafspiller: Microsoft. Microsoft er modvægten til den voksende OpenStack-alliance med Cloud OS, Azure og dens enorme partnerbase. Begge platforme har deres fordele og styrker. For brugerne ville det være optimalt, hvis Microsoft og Openstack ville samarbejde endnu mere stærkt. Så ville vejen være klar for en sky uden leverandør Lockin! (RIA)