Anonim

Google blæser nu i Schweiz, vinden i ansigtet. Det største schweiziske mediefirma Ringier kritiserede mandag den stærke indflydelse fra det amerikanske internetfirma. "Lad os se det nøgternt: Google's markedskraft er - jeg vælger dette ord bevidst - ublu, " sagde Ringier-CEO Marc Walder, "Süddeutsche Zeitung". Tidligere kritiserede flere forlag i Tyskland, især Axel Springer SE, Google kraftigt.

Ringier er en af ​​Google Apps største kunder i Europa. Det schweiziske forlag var begyndt i 2010 med at give sine ansatte over hele verden via Google e-mail-konti og andre cloud-applikationer. På det tidspunkt var Ringiers øverste teknologibetjent Samuel Hügli bekymret over, at med brug af tjenesterne fra verdens største internetfirma ville hans virksomheds datasikkerhed blive bragt i fare: "Vi gemmer indholdet krypteret i netværket og kommunikerer beskyttet med kryptering." Google siger, at applikationer er 99, 9 procent mere robuste. Dette er betydeligt højere end den hidtil opnåede pålidelighed.

spoods.de

Ringier-chef Walder kritiserede nu, at Google kontrollerer verdensomspændende cirka 70 procent af Internettet i områdesøgningen. I USA genererer Google mere reklamevolumen i 2013 end alle amerikanske aviser tilsammen. "Der har næsten aldrig været en branche i en sådan industri, der var så markedsdominerende." I 2006 fik Springer-gruppen ikke lov til at overtage tv-selskabet Springer ProSiebenSat.1 - på grund af overdreven økonomisk koncentration på mediemarkedet. Walder: "Sammenlignet med markedskraften hos Google i dag, ville det have været næsten en nicheafspiller dengang."

Med tilbud fra Ringier ønsker forlaget ikke at indføre betalingsbarrierer. Men Ringiers leder advarede også stærkt mod et tilskud til journalistisk indhold: "Journalistik kan ikke finansieres eller subsidieres på tværs af grænserne - det ville være protektion, og det ville være katastrofalt, " sagde Walder. (Dpa / tc)