Anonim

NSA-afsløreren Glenn Greenwald har opfordret til mere forsigtighed på nettet, men har samtidig henledt opmærksomheden på uønskede konsekvenser af krypteringsprogrammer. Når internetbrugere krypterer deres data som standard, byggede de "en stor mur" mellem sig selv og det amerikanske efterretningsbureau NSA, sagde journalisten og fortrolige af ex-efterretningsoffiser Edward Snowden, da han præsenterede sin nye bog "Global overvågning" i Hamborg torsdag aften, De, der bruger sådanne værktøjer, gør sig imidlertid mistænkelige igen - og kunne endda komme ind i korshåret fra den hemmelige tjeneste.

Hans bog, der bærer titlen "Intet sted at skjule" på engelsk, præsenterer Greenwald på flere datoer i Tyskland i München (fredag) og i Berlin (søndag). Han og Snowden havde offentliggjort verdens overvågningsprogrammer for den amerikanske hemmelige tjeneste i de seneste måneder.

spoods.de

For et par dage siden havde Greenwald mødtes med Snowden i Moskva - for første gang siden hans hemmelige møde med det tidligere NSA-personale i Hong Kong, som havde indledt de senere afsløringer. ”Han har det bemærkelsesværdigt godt, ” sagde Greenwald. Snowden var langt frem for alt, fordi han frit kunne deltage i den verdensomspændende debat, der blev indledt af ham.

Selvom varsleren undertiden anerkendes offentligt, kan han gå en tur i Moskva. ”Han ser næppe anderledes ud end en udvekslingsstuderende fra Iowa, ” spøgte Greenwald. I solidaritet med den tidligere NSA-medarbejder rejste omkring 200 mennesker et illustreret billede af Snowden under begivenheden - og krævede asyl i Tyskland for ham.

Udgivelsen af ​​NSA-metoderne ville have ført over hele verden til en genovervejelse i den generelle bevidsthed, sagde Greenwald. Nu ved folk instinktivt, at deres privatliv er et "moralsk behov." Til dels blev politiske reformer indledt. Der er dog nogle urealistiske ideer om forandring, sagde Greenwald. NSA er måske den mest magtfulde institution i verden og ville ikke blot kollapse på grund af den uvelkomne offentliggørelse af dokumenter. (Dpa (tc)