Anonim

Med den seneste udgivelse, "Icehouse", har OpenStack-samfundet demonstreret reel innovation. Efterhånden som økosystemet fortsætter med at udvikle sig, forventer Crisp Research, at OpenStack bliver de facto-standarden til styring af hybridmiljøer i Europa i løbet af de næste 18 til 24 måneder.

Det er med rette, at mange it-beslutningstagere undrer sig over, hvorfor en relativt ny open source-ramme kunne udvikle en sådan relevans inden for kun tre år. Der er gode grunde til. Og disse har meget at gøre med udviklingen af ​​skymarkedet i de senere år.

Cloud reality 1: Hybridskyer bestemmer virksomhedens IT

AWS (Amazon Web Services) og Google har længe været fortaler for, at "ægte" cloud computing kun kommer i form af offentlige skyer (Self Services + Shared Infrastructures). Dette er forståeligt på baggrund af strategien for de to virksomheder, begge har kun dette ene driftskoncept på tilbud. Men virksomhedens virkelighed ser anderledes ud. Derfor står private skyinvesteringer i Europa for mere end 80 procent af IaaS-forbruget. Store virksomheder og offentlige myndigheder ønsker dog ikke at opgive at købe skalerbare IaaS-ressourcer hverken midlertidigt eller til udvalgte arbejdsmængder (e-handel, digital marketing, mobil). Således har næsten alle store virksomheder udviklet hybrid cloud-driftskoncepter.

Derudover har mange virksomheder allerede flere skymiljøer, der nu vil oprette forbindelse. Nogle af de offentlige skyudbydere begynder at tilpasse sig denne nye virkelighed. Salesforce bygger et brohoved og lokal infrastruktur i Tyskland med T-Systems. AWS udvider sine tilbud om dedikerede forbindelser for bedre at imødekomme virksomhedskundernes behov. Men kombinationen af ​​flere skymiljøer mangler stadig en fælles standard i dag. OpenStack er i øjeblikket en af ​​de eneste måder at opbygge og køre hybride skymiljøer på en konsistent og fremtidssikker måde.

spoods.de

Cloud Reality 2: Ingen skyer med en enkelt leverandør

Naturligvis kan hybridmiljøer også realiseres uden OpenStack. Men der er kun nogle få globale teknologileverandører, hvis skyportefølje dækker hele spektret fra privat skybyggeri til offentlige skytjenester. HP, IBM, Microsoft er helt klart førende her. For brugere, der kører en komplet single-vendor-strategi, er hybrid cloud relativt let at konfigurere, uden at omkostningerne til integration stiger umådeligt. Men kun få brugere ønsker at gøre brug af denne leverandørlåsning på lang sigt. Og det med rette. I virkeligheden består skymiljøer i virksomhedens IT-miljø af en lang række komponenter og teknologier. Konstruktion og drift af en privat sky bruger gennemsnitligt seks forskellige udbydere. Hvis forskellige skyinfrastrukturer skal forbindes, eller offentlige skyer (AWS, Azure, Google, HP) er forbundet, øges kompleksiteten og interfaceadministrationen dramatisk.

Det kan antages, at der kun vil være nogle få "single-vendor clouds" i fremtiden. Samspillet mellem teknologikomponenterne mellem hinanden og understøttelse af åbne standarder er derfor også helt afgørende for udbyderne af succes. For kun hvis deres skytjenester og teknologier er kompatible med hinanden, kan skymarkedspotentialet udnyttes fuldt ud. Derfor investerer mange af de førende teknologi- og tjenesteudbydere i udviklingen af ​​OpenStack. F.eks. Annoncerede HP for nylig $ 1 milliard ekstra investeringer for at lave sin egen OpenStack-klar portefølje samt hjælpe samfundet med at videreudvikle OpenStack-kernen.

Cloud Reality 3: Cloud Design Principles - Åben, sikker, effektiv

I lang tid har CIO'er og skyarkitekter undret sig over, hvordan skymiljøer bedst kan designes til virksomhedsbrug. Selvom de sidste par år stadig var præget af prøve og fejl, og størstedelen af ​​skyinstallationer var efterforskende, lanceres nu store projekter til produktiv brug. I 2014 var bud næsten fem gange højere end server- og lagerkapacitet sammenlignet med 2012.

Men i henhold til hvilke "Cloud Design Principles" skal nye skymiljøer planlægges og annonceres? Crisp Research anbefaler, at brugerne følger principperne om åbenhed, sikkerhed og effektivitet. Og især inden for åbenhed og effektivitet yder OpenStack et afgørende bidrag.

For eksempel er OpenStack i øjeblikket den eneste de facto standard for IaaS-styring i private og offentlige skymiljøer og understøttes af et stort antal teknologi- OG tjenesteudbydere (oversigt se her). Dette betyder for brugerne, at når der tilsluttes ekstern skyinfrastruktur, opstår der ingen problemer, og VM'er eller arbejdsbelastninger "uden barriere" kan flytte fra en platform til en anden. Derudover udvikles OpenStack under Apache-licens som et open source-system. Der er mulighed for indflydelse og fuld gennemsigtighed med hensyn til udviklingshistorik og frigivelseshåndtering for kyndige brugere. Derudover øges den teknologiske modenhed af OpenStack gradvist, og med den nye version er også opdateringer i kontinuerlig drift mulige, det vil sige uden at skulle lukke VM'erne ned.

Image
Foto: Crisp Research

Men OpenStack yder også et bidrag med hensyn til cloud-designprincippet om effektivitet. For eksempel giver OpenStack som en open source-ramme under Apache-licens en måde at reducere omkostningerne ved bygning og drift af et skymiljø. I dag tegner licensomkostninger til skystyring og virtualisering ca. 30 procent af den samlede cloud-TCO. Mere end 50 startups og store softwareleverandører - især VMware og Microsoft - har tjent gode penge i de senere år med licens til passende værktøjer. Nu har brugerne mulighed for at implementere den grundlæggende funktionalitet til levering og styring af VM'er og IaaS-miljøer gennem OpenStack. Enten ved at bruge den gratis Community Edition eller som en professionel distribution med Enterprise Support - begge måder til at reducere omkostningerne ved skylicens betydeligt. OpenStack vil især lægge pres på VMware og Microsoft for at hjælpe brugere, der i øjeblikket bygger deres sky baseret på "licensdrevne arkitekturer".

Outlook: OpenStack og Microsofts cloud OS dominerer

Efter en kort hype-debat er OpenStack godt på vej til at blive en af ​​kernestandarderne for drift af hybride skymiljøer sammen med Microsoft Cloud OS. Forpligtelsen og investeringsforpligtelserne fra næsten alle større teknologileverandører taler et klart sprog. Den nye udgivelse ("Icehouse") kan også betragtes som en milepæl med hensyn til stabilitet og funktionalitet og har udryddet mange fejl.

Nu opstår spørgsmålet, hvem af de store skyudbydere der vil være i stand til at overbevise deres partnere og kunder om den hurtigste måde OpenStack. Fordi efter mange års skymarkedsføringshype er mange trætte og vil ikke igen beskæftige sig med nye teknologier og standarder. På HP-, IBM-, Red Hat & Co-siden er der behov for reelle overtalelser og lokale brugssager for at give løftet om OpenStack-skyen sporbar og verificerbar. (RIA)