Anonim

På trods af flere ændringer i bestyrelsen og ændringer i forretningsmodellen har aktionærerne i softwaregruppen SAP hovedsageligt været blide på dette års ordinære generalforsamling. "SAP er midt i metamorfosen, men udsigterne virker rosenrøde, " sagde Jella Benner-Heinacher fra den tyske beskyttelsesforening for værdipapirbesiddelse (DSW) onsdag i Mannheim. ”Vi vil fortsætte med at leve godt i it-landet med mælk og honning, ” sagde hun til SAP-bestyrelsen. Aktionærer vil modtage 15 cent mere udbytte end i det foregående år med en euro per aktie.

Hovedårsagen til kritik var ændringen af ​​den tidligere co-chef Jim Hagemann Snabe til bestyrelsen. Den ellers sædvanlige to-årige ventetid omgår gruppen ved at opnå godkendelse af mere end 25 procent af aktionærerne.

spoods.de

Lars Labryga fra Schutzgemeinschaft der Kapitalanleger (SdK) kritiserede ændringen og satte spørgsmålstegn ved holdningen til SAP-medstifter og bestyrelsesformand Hasso Plattner. "Hvem stopper Hasso Plattner, hvis han engang skulle tage fejl." Ingen har råd til det, hvilket er SAP-grundlæggerens gæld gældende som Snabe. "Hr. Plattner, du er en ideologisk risiko for dette samfund, " skændte Hans-Martin Buhlmann fra sammenslutningen af ​​institutionelle investorer.

Plattner afviste kritikken. Han forsikrer, at han kun bidrager til SAP på en meget begrænset måde uden for sine udpegede opgaver som formand for bestyrelsen. ”Jeg blander mig ikke i salg, ikke i juridiske spørgsmål, ” sagde han. Plattner betragtes stadig som en teknologisk pioner for softwarevirksomheden og faren til databasen Hana. ”Jeg håber, han bliver hos os så længe som muligt, ” sagde Snabe. Han har selv ingen ambitioner om formandskabet for bestyrelsen.

Softwarevirksomheden er allerede midt i en dyb omvæltning. Plattner talte om en revolution. Ændringen af ​​navn til et europæisk aktieselskab (SE) blev også besluttet på den ordinære generalforsamling. Efter flere ændringer i bestyrelsen er der også fravær af job, som vil blive forhandlet med arbejdsrådene denne uge. Dette er for at reducere dobbeltstrukturer, der er opstået, fordi SAP ønsker at sælge mere software til leje.

Ifølge en talsmand er over tre procent af verdens 67.000 ansatte berørt af ændringen - omkring 2.000 job. Ved udgangen af ​​året skulle SAP dog have flere ansatte, sagde administrerende direktør Bill McDermott. Amerikaneren leder firmaet efter Snabes afgang med et næsten fuldstændigt fornyet bord alene.

Det skal ikke være mere støjsvage under McDermott. Han ønskede at tage mulige fremtidige ledere tidligt ansvar, sagde han og annoncerede yderligere ændringer i ledelsen.

Allerede i februar havde McDermott brugt målet på at gøre gruppen slankere. Dette gælder ikke kun for arbejdsstyrken. SAP-software skal være lettere at bruge med en ny brugergrænseflade. Derudover sælges mere software til leje. Det andet håb er den hurtige databaseteknologi Hana, der er beregnet som en arbejdshest blandt SAP-programmerne. SAP er dog i øjeblikket kun nummer fire inden for den globale databasevirksomhed. Konventionelle softwarelicenser og tilknyttede servicekontrakter tegner sig stadig for den største andel af den årlige omsætning på omkring 17 milliarder euro. (Dpa / tc)