Anonim

"For så vidt angår den nuværende procedure, tror jeg, at de forslag, der er fremsat af Google […], kan løse de identificerede konkurrenceproblemer, " skrev Almunia tirsdag i et brev til forbundsøkonomiminister Sigmar Gabriel (SPD) og hans franske kollega Arnaud Montebourg.

Almunia reagerer på kritik fra Paris og Berlin. Ministrene havde i et brev anmodet om at stramme de foreslåede betingelser for Google. Google skal give konkurrenter endnu mere plads, når de viser søgeresultater. Derudover skal udvidelsen af ​​undersøgelser til andre områder af Google-virksomheden overvejes.

spoods.de

Almunia modtog i sit svarbrev kravene. "Det er netop på grund af kompleksiteten i Googles aktiviteter, at en enkelt proces ikke kan styre alle aspekter af Googles forretningspraksis, " skrev han. Efter sommeren ønsker Europa-Kommissionen at afslutte den igangværende konkurrence, sagde Almunia på en pressekonference. Det er dog ikke udelukket, at Kommissionen vil forfølge klager mod Google i videre procedure.

Google kollaps bragt af Gabriel er skeptisk over for EU-kommissæren. Ideen om at sidestille en søgemaskine med vigtig infrastruktur, der kunne adskilles, finder ikke flertal, sagde Almunia. Hvis dette spørgsmål opstår i fremtiden, kræver det et nyt retsgrundlag. (Dpa / tc)