Anonim

Forskere fra IBM Research i Zürich i samarbejde med Fujifilm har gemt 85, 9 Gigabit på en kvadrat tomme (svarende til næsten 6, 5 kvadratcentimeter) billig bariumferritbånd. Denne lagertæthed er 62 gange størrelsen af ​​dagens båndopbevaringskassette i den nuværende industristandard LTO6. Officielt annoncerer "Big Blue" gennembrudet i morgen på sit Edge i Las Vegas hjemmeshow sammen med en række nye lager-, server- og skyprodukter.

Med avanceret teknologi kunne en IBM LTO-patron håndtere op til 154 terabyte ukomprimeret data (det samme format overhead som LTO6, men 48 procent mere båndlængde med et tyndere aramidbåndmateriale). Det bruger blandt andet et forbedret skrivehoved til meget finere bariumferritpartikler på bæltet såvel som raffineret kontrol med nanometerhovedpositionering, hvilket tillader op til 27 gange højere banetæthed end LTO6.

"Båndlagring er lavet til big data, " siger Evangelos Eleftheriou, en stipendiat ved IBM Research Center i Rüschlikon. "Teknologien giver høj lagerkapacitet med lavt fodaftryk og årtiers pålidelighed, og båndopbevaringskassetter forbruger ikke energi, når de ikke er i brug - alt sammen under 2 euro cent pr. Gigabyte."

Allerede tidligere denne måned meddelte IBM-forskere fra Almaden på Intermag-konferencen, at de gerne vil øge båndlagringstætheden på længere sigt. De arbejder med et nyt magnetbåndmateriale.

Sony havde allerede rapporteret i april, at det havde opbevaret på magnetbånd 148 gigabits per kvadrat tomme og ville udvikle sig baseret på en båndlagringskassette med 185 terabyte ukomprimeret kapacitet. Når disse kommer på markedet, og hvad de skulle koste, afslørede Sony ikke.