Anonim

De amerikanske beskyldninger om cyberspionage mod Kina tynger forholdet mellem de to største økonomier. Efter anklager mod fem påståede hackere i People's Liberation Army i USA suspenderede Beijing sit samarbejde i en fælles arbejdsgruppe inden for cybersikkerhed, sagde Kinas udenrigsministerium tirsdag. Han benægtede kategorisk anklagerne. Kinas regering og militær har "aldrig" været involveret i cyber-stjæle handelshemmeligheder.

Påstandene var baseret på "med vilje opfundet fakta" og "bringer tilliden og samarbejdet mellem Kina og USA i fare", sagde talsmand for udenrigsministeriet, Qin Gang. Han opfordrede USA "til straks at rette op på deres fejl og trække anklagerne tilbage." Tidligere protesterede den amerikanske advokat Eric Holder i Washington. De mistænkte havde invaderet amerikanske computerselskaber og stjålet forretningshemmeligheder.

Kinas talsmand vendte bordene og beskyldte USA for nylige afsløringer om amerikanske spionageaktiviteter for "vidtrækkende og organiseret cybertyveri." Han beklagede amerikansk wiretapping og overvågning af udenlandske ledere og virksomheder. Kina er "et offer" for amerikansk snooping.

spoods.de

Faktisk retsforfølgelse af de fem anklagede kinesiske militærpersoner er usandsynlig. Det Hvide Hus gjorde det også klart, at retssagen frem for alt var et politisk signal. Det fortsatte med at forhandle med Beijing, sagde regerings talsmand Jay Carney. USA ønskede at fortsætte "konstruktive og produktive forbindelser" med Kina. Efter kommentarer fra journalister om, at de tiltalte næppe ville komme til USA for at svare for retten, svarede Carney undvigende. Til dette skulle man spørge de tiltalte selv.

Talsmanden i Det Hvide Hus afviste energisk sammenligninger af kinesiske hackerangreb med masseovervågningen af ​​Internettet af det amerikanske efterretningsbureau NSA. NSA-programmet handler om USAs nationale sikkerhed. De anklagedes cyberspionage handler om at give kinesiske virksomheder en konkurrencefordel.

"Den i dag bebudede anklage er et vigtigt skridt, " sagde den føderale FBI-direktør James Comey. Regeringen ønsker at stoppe Internet-tyveri fra andre lande. Tiltalen dækker 31 punkter, herunder internetsvindel, installation af ondsindet software, alvorlig identitetstyveri, industriel spionage og tyveri af forretningshemmeligheder. Attackerne blev kontrolleret fra Shanghai.

Ifølge anklagemyndighederne inkluderer virksomhederne store virksomheder som aluminiumproducenten Alcoa, Westinghouse-kernekraftværksleverandøren eller stålproducenten US Steel. Det tyske solfirma Solarworld, der har en fabrik i Hillsboro, Oregon, bemærkede også tyveri af tusinder af filer.

De stjålne oplysninger var til dels meget værdifulde for kinesiske statsejede virksomheder og gav dem konkurrencefordele, siger de. En virksomheds økonomiske succes bør ikke afhænge af, hvor godt en regering kan spionere og stjæle, sagde den amerikanske advokat Holder.

Amerikanerne har længe beskyldt specialister fra People's Liberation Army for cyberattacks, spionage and sabotage. De havde også stjålet tegninger af våbensystemet. (Dpa / tc)