Anonim

Den største amerikanske telekomgruppe AT & T ønsker at sluge satellit-tv-udbyderen DirecTV og vurderede virksomheden med 48, 5 milliarder dollars (svarende til 35, 4 milliarder euro) uden gæld, som begge virksomheder meddelte søndag aften. AT & T-ledelsen omkring chef Randall Stephenson køber omkring 38 millioner abonnenter af videotjenester for at kunne tilbyde bundne internet-, tv- og telefonprodukter fra en enkelt kilde i fremtiden.

AT & T tilbyder i alt $ 95 pr. Aktie, heraf 28, 50 kontant og 66, 50 i egne aktier. Det svarer til en præmie på ti procent på lukningskursen på fredag. Stephenson sigter mod selskabets største erhvervelse på otte år. Med dette reagerer AT & T også på den annoncerede i februar planlagte overtagelse af kabelselskabet Time Warner Cable af den rivaliserende Comcast for cirka 45 milliarder dollars.

spoods.de

Baggrunden er kampen for tilskuere og tekniske ressourcer i internetalderen. I USA ser videotjenester over internettet nu den højeste kundevækst, mens satellit-tv-udbydere rapporterer faldende kundetal. AT & T udvider imidlertid sin rækkevidde med bredbåndstilbud til 70 millioner husstande med overtagelsen. Derudover har koncernen adgang til satellit-tv-udbyderens kontrakter med indholdsudbydere, såsom film- og tv-studios. Til gengæld kunne DirecTV sprede sit tilbud via AT & T-bredbåndsnetværket snarere end udelukkende via satellitter. Derudover forventer begge virksomheder synergier fra omkostningsbesparelser på omkring 1, 6 milliarder dollars årligt.

DirecTV tilbyder satellit-tv i USA, men også i Latinamerika og er blandt andet involveret med 93 procent i Sky Brasil. For at forhindre indsigelser fra regulatorer i Latinamerika planlægger AT & T at sælge milliardæren Carlos Slim, dens 8 procentandel i mobiloperatøren America Movil.

Men aftalen er endnu ikke godkendt af Federal Communications Commission (FCC). De to virksomheder forventer en tolv måneders undersøgelsesproces. Lige afventende på FCC er fusionen af ​​Comcast og Time Warner Cable.

I nogen tid betragtes den største amerikanske telekomgruppe efter indtægter som interesseret i større erhvervelser. Det har altid været spekulationerne om den britiske mobiltelefon Vodafone og dermed springet over Atlanterhavet i rummet. Eksperter antager imidlertid, at medie- og telesektoren i USA også stort set kunne tilpasse sig i år. Blandt andet tales det også om, at den tredje største mobiludbyder Sprint kunne købe telekommunikationsselskabet T-Mobile USA. (Dpa / tc)