Anonim

Efter dommen i Googles søgeposter indlægger den tyske internetindustri også sag for ensartet databeskyttelse i Europa. Dette vil derefter gælde for alle udbydere, inklusive teknologiselskaber fra De Forenede Stater. "Et firma, hvis det ønsker at gøre forretninger her, skal overholde lovgivningen her, " sagde administrerende direktør for Association of the German Internet Economy (eco), Michael Rotert, søndag på Deutschlandfunk.

EU-Domstolen (ECJ) afgav sidste tirsdag, at Europas borgere kan forpligte Google til at lade links til ubehagelige ting fra deres fortid forsvinde fra nettet. Google skal fjerne referencerne fra sin resultatliste, hvis der indeholdt oplysninger om retten til privatliv og databeskyttelse af en person, der er skadet.

spoods.de

Den føderale kommissær for databeskyttelse, Andrea Voßhoff, opfordrede også til en hurtig gennemførelse af den europæiske almindelige databeskyttelsesforordning, uanset dommen. "Data er globale, de har brug for global beskyttelse, " fortalte Voßhoff til Focus. Hun finder det imidlertid ikke nødvendigt at have en grundlæggende ret til at blive "glemt" på Internettet. Personlighedsrettighederne er tilstrækkeligt beskyttet.

Reformen af ​​databeskyttelse i EU på trods af alle hidtil forsikrede politikere skrider kun langsomt frem. Senest var der en afgang før Europa-valget var målrettet, men dette betragtes som tvivlsomt. Der var hundreder af foreslåede ændringer til et udkast (PDF-link), der blev forelagt af EU's justitiekommissær Viviane Reding i begyndelsen af ​​2012. Selvom EU-Parlamentet havde godkendt i marts i år, er der stadig en aftale i EU-Rådet i vente.

Ifølge en rapport fra "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (lørdag) er Google i øjeblikket overvældet med anmodninger om sletning. Der er "en oversvømmelse af forespørgsler, " sagde avisen og citerede cirkler uden at give specifikke numre. Det amerikanske internetfirma havde efter dommen på få uger annonceret en ny procedure for sletningsanmodninger om at indføre.

Stor glæde i lyset af ECJ-dommen hersker hos den tidligere chef for Automobile World Federation FIA, Max Mosley. På Internettet i 2008 blev der offentliggjort hemmeligt optagede fotos, der viser Mosley på et Sado Maso-parti. Tingretten i Hamborg forbød Google at vise seks af disse billeder i søgeresultaterne. Gruppen appellerede, Mosley vil drage om nødvendigt til Forbundsretten. "Med denne dom, men nu kan normale mennesker kæmpe mod Google - uden at risikere hjem og gård, " sagde 74-åringen "Fokus". (Dpa / tc)