Anonim

Baggrunden, som Aleksander Knauerhase holder sin forelæsning imod, ville endda have distraheret en dygtig taler. Mens han taler, begynder persiennerne at bevæge sig, Zu-Spät-Kommer skubber ind i rummet og leder efter sæder i forreste række. Knauerhase ser fokuseret på sin bærbare computer og fortsætter med at tale. Situationen ville være svært at udholde for et sundt menneske, endnu værre for en person med Aspergers syndrom - som Knauerhase.

Folk som ham har problemer med stimulusbehandling. En fugl, der kvitrer, sender det samme signal til hjernen som et bilhorn. Bloggeren og forfatteren har ikke fundet et job på trods af gymnasiumseksamen, uddannelse, diplomstudie og næsten afsluttet master. Han holder nu foredrag om mennesker med autisme. 39-åringen bliver stadig støttet af sine forældre.

spoods.de

Problemet: autistiske mennesker med Aspergers syndrom kan være yderst intelligente og værdifulde fagfolk, men på samme tid ofte ikke i stand til at finde vej rundt i det sociale stof "forretning". Stimuleringsbehandlingen er kun et punkt. Small talk er en forfærdelse for mange, teamwork er svært for nogle, de er ofte nådeløst ærlige - en funktion, som mange vejleder ikke kan håndtere.

Deres styrke: De kan miste sig selv på et felt og blive absolutte eksperter. Denne fordel virksomheder prøver nu at drage fordel af. Fremtrædende eksempel er SAP: For et år siden lancerede softwaregruppen initiativet, en procent af den globale arbejdsstyrke skulle være i 2020 mennesker med autistisk lidelse. Ideen tiltrækkede megen opmærksomhed, men: "Ikke meget har ændret sig, " siger Friedrich Nolte, en specialist i Federal Association for the Advancement of People with Autism.

Ifølge foreningen er seks til syv ud af hver 1.000 mennesker i Tyskland autistiske. En til tre ud af hver 1.000 mennesker har Aspergers autisme. Matthias Dalferth, professor i anvendt samfundsvidenskab ved Regensburg University of Applied Sciences og medlem af den videnskabelige rådgivende bestyrelse for det tyske autismeforbund, antager, at de fleste af mennesker i denne gruppe med passende støtte på arbejdsmarkedet kunne få succes. Imidlertid rapporteres tre fjerdedele af mennesker med Aspergers syndrom eller højt fungerende autisme at være arbejdsløse på trods af at have en god skole eller endda grad. "Det fungerer kun med firmaet" er oplevelsen fra Dalferth.

Men især mindre virksomheder har ikke råd til det. I middelklassen afhænger holdningen undertiden simpelthen af ​​en administrerende direktør, der gør sig stærk for emnet, siger Matthias Prössl, administrerende direktør for det danske firma Specialisterne i Tyskland. Specialisterne hjælper SAP med at rekruttere egnede medarbejdere med autisme. På Walldorfern sørger jobcoachere for de syv autistiske mennesker, der siden er tilbage. Endnu en gang ønsker SAP at annoncere i år.

Softwarevirksomheden er ikke den eneste virksomhed, der er engageret i emnet. L'Oreal arbejder med autistiske mennesker i Italien. Telefonselskaberne Vodafone og Telekom samt BayernLB beskæftiger Auticon-ansatte. Det Berlin-baserede firma grundlagde Dirk Müller-Remus af personlig bekymring. Hans 21-årige søn har Aspergers syndrom.

Auticon giver sit personale et coachingjob - indtil videre kun til informationsteknologiske opgaver. Virksomheden udvider: I øjeblikket har det 24 ansatte, i 2016 skal det være 100.

Efterspørgslen Klaus Schuldes fra arbejdsgivertjenesten for alvorligt handicappede akademikere ved den centrale udenlandske og specialiserede mægling (ZAV) fra Federal Employment Agency bekræfter det. I øjeblikket inden for software-test er der en stor efterspørgsel efter mennesker med Aspergers autisme, siger han. Derudover er mæglingen stadig vanskelig. Bare en person med autisme tager sig af den position, der i øjeblikket er i Tyskland.

Auticon-grundlægger Müller-Remus ønsker at ændre det: "Vi er nødt til gradvist at udvikle forretningsområder, der er fornuftige, " siger Müller-Remus. Han flygter fra sine ansøgers CV'er for mulige nye opgaver, såsom oversættelse. Mønstergenkendelse er den store styrke hos mennesker med Aspergers syndrom, siger han: "Dette er meget efterspurgt i økonomien."

I mellemtiden hjælper Aleksander Knauerhase sig selv. Bloggeren vil nu starte sin egen virksomhed - og oplyse sig som en konsulent om autisme. Det er hans specialitet. Hans første mål: Politikere burde holde op med at kalde andre mennesker autistiske. Fordi: "Så længe ordet bruges som et beskidt ord, kan der ikke være nogen inkludering, " siger Knauerhase. (Dpa / tc)