Anonim

Cloudtjenesteudbyderen og OpenStack-grundlæggeren bestilte investeringsbank Morgan Stanley til at udforske strategiske muligheder for vækst, rapporterer det finansielle nyhedsbureau Bloomberg. En af grundene til, at Rackspace besluttede at gøre det, var fordi markedsdeltagere Amazon (Web Services i dette tilfælde) og Google sænkede deres priser for konkurrerende tilbud hurtigere end forventet.

Med sine kvartalsresultater, der blev offentliggjort tidligere i denne uge, overskred Rackspace forventningerne, men Texas-omsætningen truer med at aftage for tredje år i træk. Graham Weston, som medstiftede Rackspace i 1998, erstattede Lanham Napier øverst i februar. Siden da har den nye administrerende direktør blandt andet søgt at differentiere Rackspace fra AWS, Google og Co.

"Vi har altid handlet om mere end blot at leje adgang til infrastruktur, " sagde Weston i et indtægtsopkald med analytikere den 12. maj. "Vi leverer værdi ved at administrere denne infrastruktur og specialisere os i de komplekse værktøjer og applikationer, der bygger på den." Tilsyneladende er dette ikke let at formidle på aktiemarkedet - efter et rekordhøjt niveau i januar 2013 har Rackspace's aktie mistet mere end 60 procent i værdi og smeltet markedsværdi til knap 4, 4 milliarder dollars.

Markedsundersøgere på Gartner forventer, at det globale marked for offentlige skytjenester vokser 19 procent til 131 milliarder dollars sidste år. Rackspace registrerede en stigning i salget på 17 procent i 2013, faldet fra 31 procent i 2011 og 28 procent i 2012. Der er nu mere konkurrence - blandt andet af Microsoft, som ledelse af sin nye administrerende direktør Satya Nadella og dens motto "Mobile first, Cloud først "Azure udvides, og efter overtagelsen af ​​Softlayer sidste år også af IBM.

Google havde reduceret sine computerkapacitetspriser i skyen med cirka en tredjedel i marts og med op til to tredjedele af lagerpladsen i skyen. Amazon flyttede næsten øjeblikkeligt ind. Selvom Rackspace på ingen måde er lille, kan det ikke holde trit med stordriftsfordelene for de to meget større konkurrenter.