Anonim

Ifølge oplysninger fra NDR, WDR og "Süddeutsche Zeitung", bør virksomheder i fremtiden bevise, når de tildeler sikkerhedsrelevante IT-ordrer, at de ikke er forpligtet til at videregive fortrolige data til udenlandske efterretningsbureauer og sikkerhedsmyndigheder. Virksomheder, der ikke kan afgive en erklæring, bør udelukkes fra fremtidige kontrakter.

Datapersonalseksperter mener, at mange amerikanske virksomheder er underlagt sådanne oplysningspligt. Årsagerne til ændringerne er tilsyneladende også rapporter fra NDR og "SZ" om Computer Sciences Corporation (CSC). Det amerikanske selskab på milliarder dollars betragtes som en af ​​de vigtigste it-tjenesteudbydere af de amerikanske efterretningstjenester og var blandt andet involveret i udviklingen af ​​spionprogrammer til NSA. Derudover var et CSC-datterselskab involveret i 2004 i deportationen af ​​den tyske Khaled el-Masri af CIA. Privatlivsaktivister og oppositionspolitikere havde derefter bedt om at gennemgå samarbejdet med CSC.

Federal Ministries havde tildelt det tyske datterselskab CSC Deutschland Solutions GmbH med ordrer til en værdi af i alt 300 millioner euro siden 1990; CSC Tyskland arbejdede også for administrationerne i Bayern, Bremen, Hamborg, Hesse og Slesvig-Holsten. CSC testede blandt andet den statslige trojan fra Federal Criminal Police Office for den føderale regering og hjalp med indførelsen af ​​de elektroniske handlinger fra de føderale domstole. I Bremen, Hamborg og Slesvig-Holsten var CSC involveret i projekter inden for elektronisk administration. CSC Deutschland Solutions erklærede på anmodning, at CSC altid følger lovgivningen i de lande, hvor man opererer.

spoods.de

En talsmand for det føderale indenrigsministerium bekræftede overfor NDR, WDR og "SZ" nu, at den nye regulering skulle "forhindre udstrømning af viden, der er værdig til beskyttelse til udenlandske sikkerhedsmyndigheder". IT-tjenesteudbydere, der er lovligt eller kontraktligt forpligtet til at videregive fortrolige oplysninger til tredjepart, bør ikke længere arbejde i sikkerhedsrelaterede IT-projekter i fremtiden. Kun i isolerede tilfælde kunne der være undtagelser. Privatlivseksperter har længe advaret om, at amerikanske virksomheder er underlagt forpligtelser i henhold til love som Patriot Act eller Protect America Act.

Statene Bremen, Hamborg, Slesvig-Holsten og Sachsen-Anhalt undersøgte også strengere retningslinjer for it-indkøb, fortæller det. Det diskuteres, at virksomheder i fremtiden vil blive udelukket fra it-ordrer, der fungerer direkte eller indirekte for udenlandske efterretningstjenester. På baggrund af NSA-skandalen bør kontrakter om offentlige indkøb inden for it og telekommunikation også spille en rolle i NSAs undersøgelsesudvalg.