Anonim

Efter EU-Domstolens dom om retten til at blive glemt på Internettet, ønsker Google at forelægge en ny procedure for anmodning om sletning om et par uger. "Implementeringen er kompliceret, den har brug for en grundig undersøgelse, ikke mindst på grund af de mange sprog, der er berørt her, " sagde en talsmand for Google dpa torsdag. Brugere skal informeres, så snart en gennemførbar mekanisme er udviklet. "Dette kan tage flere uger."

EF-Domstolen afgav tirsdag, at Europas borgere kan forpligte Google til at lade links til ubehagelige ting fra deres fortid forsvinde fra nettet. Google skal fjerne referencerne fra sin resultatliste, hvis der indeholdt oplysninger om retten til privatliv og databeskyttelse af en person, der er skadet. De faktiske oplysninger kan fortsat være tilgængelige i netværket.

spoods.de

Ifølge brancheeksperter skal du gå til Google siden dommen flere sådanne sletninger. For eksempel ifølge en BBC-rapport, linker en tidligere politiker, der søger genvalg, til en artikel om hans opførsel på et kontor. Ligeledes anmodede en mand, der var dømt for besiddelse af billeder af mishandling af børn, om at slette links til sider om dommen. Og en læge opfordrer til søgeresultater for at fjerne negative anmeldelser fra patienter, sagde den britiske tv-station. Google giver ikke oplysninger om, hvordan de skal svare på disse anmodninger.

Dommen har vidtrækkende virkninger på, hvordan Google håndterer applikationer til fjernelse af søgeresultater, understregede talsmanden for Internet Group. I en første reaktion havde Google kommenteret ECJ-dommen som "skuffende". På aktionærmødet i Google sent onsdag (YouTube-link) kritiserede formand Eric Schmidt, har retten valgt et forkert forhold mellem "retten til at blive glemt og retten til at vide". Chief Justice David Drummond tilføjede, at dommen ikke i tilstrækkelig grad tog højde for konsekvenserne for retten til ytringsfrihed.

Mens mange europæiske politikere bifaldt kendelsen som en sejr for privatlivets fred, var onlineindustriens dom konsekvent kritisk. Internetselskaberne klagede blandt andet over, at offentligt tilgængeligt indhold måske kunne gøres vanskeligere at finde. (Dpa / tc)