Anonim

Aktionærer baserede torsdag i Köln stort set strategien fra den tidligere finanschef i Bonn. Samtidig håbede han nogle aktionærers håb om en lukrativ udgang fra den amerikanske forretning, der simmer. Selvom dette vokser kraftigt, koster det også en masse penge. Aktionærer bør også beslutte det planlagte udbytte på € 0, 50 pr. Aktie.

Höttges havde sat den europæiske forretning i centrum for sit arbejde i begyndelsen af ​​sin embedsperiode. Her vil han gøre Telekom til den første adresse - teknologisk og økonomisk. Det finansielle marked tales allerede i lang tid bag lukkede døre, hvor især den tredjestørste amerikanske mobilradio Sprint har konkret interesse i det amerikanske mobile datterselskab T-Mobile USA. Sammen kunne de to mindre mobiloperatører sætte de to øverste hunde Verizon og AT & T under pres.

spoods.de

I sidste ende skal udgangen være i USA, krævede aktionærrepræsentant Marc Tüngler fra den tyske beskyttelsesforening for værdipapirbesiddelse (DSW). Höttges håbede også stille og roligt, at det kunne betale de dyre udgifter til kundeopkøb i staterne. "Afgørende nu er de amerikanske konkurrencemyndigheders synspunkt, " sagde Höttges med henblik på mulige fusioner på det amerikanske marked. T-Mobile USA er godt positioneret til dette. I USA er enorme investeringer i netværkene overhængende. "Eksperter siger, at det ville være den bedste løsning på lang sigt, hvis der var en tredje vigtigste aktør på det amerikanske marked udover AT & T og Verizon."

Höttges strammede også sin kritik af regulatorerne med henblik på teknologiselskabers konkurrence. Disse tjente på bekostning af netværksinvesteringer af Telekom-penge, men var ikke underlagt de samme regler. Han argumenterede for, at regulering ikke burde svække europæiske udbydere, men også styrke dem mod konkurrenter fra udlandet. Virksomhedernes dominans fra USA og Asien i nogle tech-sektorer forekommer i øjeblikket utilgængelig. Han talte med aktionærrepræsentanter fra sjælen. De fortsætter med at se gruppen tæmmet af tilsynsførerne i Berlin og Bruxelles. I årevis har koncernen lidt af reducerede transit- og roamingafgifter samt begrænsninger på erhvervelser.

Når alt kommer til alt: De kontroversielle roamingafgifter for opkald i andre europæiske lande Höttges bestred. På et indre europæisk marked kan de ekstra omkostninger forsvinde efter en overgangsperiode, sagde han. Til gengæld skulle antitrustmyndighederne ikke længere se på små undermarkeder, sagde han og henviste til den nuværende praksis med at undersøge fusionsprojekter. EU-Parlamentet besluttede for et par uger siden at afskaffe roamingafgifter fra medio december 2015. EU-staterne er stadig nødt til at blive enige.

Höttges slap ikke væk uden kritik. Fondsforvalter Ingo Speich af Union Investment og andre kritiserede panelets påståede "loyalitet over for Nibelung" til klubpræsident Uli Hoeneß op til sin overbevisning for skatteunddragelse med hensyn til Höttges 'bestyrelsesmandat ved FC Bayern München. På baggrund af god virksomhedsstyring og overholdelse af juridiske regler har han ingen forståelse for det, så hukommelse. På plenarmødet modtog han stor bifald. Höttges så imidlertid ingen omdømme skade for Telekom: Foreningens succes ville have øget virksomhedens brandværdi. (Dpa / tc)