Anonim

Efter at Salesforce har annonceret en tysk datacenters placering efterfulgt af Amazon, den næste store amerikanske skyudbyder. Dette viser igen tiltrækningskraften for placeringen Tyskland. Når alt kommer til alt behandler de fleste amerikanske virksomheder det tyske marked temmelig forsømt. Typisk betjener størstedelen af ​​amerikanske skyudbydere det europæiske marked via datacentre i Irland (Dublin) og Holland (Amsterdam). Dette reducerer attraktiviteten for mange tyske, primært mellemstore virksomheder. Høringssamtaler med it-brugere viser konstant, at lagring af data uden for Tyskland og en kontrakt, der maksimalt er baseret på europæisk lovgivning, ikke hilses velkommen.

AWS-portefølje: Nærmer sig Enterprise IT

Ud over datacenterplaceringen introducerede Amazon AWS CloudTrail som en første service sidste år for at give organisationer mere kontrol over overensstemmelse. AWS CloudTrail hjælper med at overvåge og registrere AWS API-opkald fra en eller flere konti. Den tager højde for opkald via AWS Management Console, AWS Command Line Interface (CLI), brugerdefinerede applikationer eller tredjepartsapplikationer. De indsamlede data gemmes i enten Amazon S3 eller Amazon Glacier til evaluering og kan ses gennem værktøjer fra AWS eller eksterne leverandører. I øjeblikket kan kun Amazon EC2, Amazon ECS, Amazon RDS og Amazon IAM overvåges. Amazon CloudTrail kan bruges gratis. Omkostninger til opbevaring af dataene på Amazon S3 og Amazon Glacier samt til meddelelser om Amazon SNS.

AWS CloudTrial er en af ​​de vigtigste enterprise-klasse tjenester Amazon har for nylig frigivet. De indsamlede logfiler hjælper med overholdelse ved at registrere al adgang til AWS-tjenester og dermed demonstrere overholdelse af lovlige rammebetingelser. Det samme gælder sikkerhedsrevisioner, hvor sikkerhedshuller og uautoriseret eller forkert adgang til data kan spores.

spoods.de

Erhvervskunder quo vadis?

Da AWS etablerer sig som den førende infrastrukturudbyder og muliggør startups og nye forretningsmodeller i skyen, har det Seattle-baserede firma længe søgt en fod ind i det lukrative forretningsmiljø. Et spørgsmål er dog åbent. Vil det være nok til at nå en kritisk masse af tyske virksomheder til at gå fra at være en opstart og udvikler til et seriøst alternativ til IT-arbejdsmængder?

Ja, under visse betingelser:

  • Forretningsrelaterede tjenester skal også leveres direkte til andre regioner, ikke kun i de amerikanske regioner i øjeblikket.

  • AWS har brug for et partnernetværk for at nå massen af ​​attraktive tyske erhvervskunder.

  • Lokaliseringen af ​​al information, såsom hvidbøger, rutiner og træning, er kritisk.

  • Mindre selvbetjening, mere administrerede tjenester og professionelle tjenester, fx via partnernetværket.

  • Reducer kompleksiteten ved at forenkle brugen af ​​skaleringsprincippet.

  • Cloud-forbindelse til pålidelig forbindelse til tjenesterne.

  • Undgå servicelåsning.

  • Styrke AWS Marketplace for lettere brug af skalerbare standardarbejdsmængder og applikationer.

  • Overvejelse af hybride skyscenarier og styrkelse af partneren Eucalyptus på den private skyside.

Kommentar til Eucalyptus-partnerskabet: Næsten alle Eucalyptus-kunder bør også være AWS-kunder (Kilde: Eucalyptus). Omvendt betyder det, at der findes nogle hybride skyinfrastrukturer mellem lokale eukalyptusinfrastrukturer og Amazons offentlige sky.

Hvad laver Microsoft og Google?

Image
Foto: Crisp Research

Mellemstore virksomheder kræver af skyudbydere, at dataene gemmes i et tysk datacenter. Cirka 75 procent ser dette som en nødvendighed for at gøre tysk lov lettere at anvende ved fysisk at lokalisere dataene.

Efter Salesforce forbliver IBM og Amazon kun to vigtige cloud-udbydere, som forventes at investere i denne retning.

Desværre kan du med sikkerhed sige om Google, at intet vil ske før eller senere. Virksomhedens DNA og mentalitet med hensyn til datalokalitet og kundeproblemer afviger for meget fra andre udbyders.

Hos Microsoft er kortene dybest set gode. Redmond behøver dog ikke spille for tiden. Microsoft forfølger en anden strategi ved at styrke lokale leverandører (som Pironet NDH i Tyskland) over hele verden med sit Cloud OS Partner Network, Azure Pack, sin egen Microsoft Azure-baserede skyinfrastruktur i en hostet lokal model At tilbyde datacenter.

Hvordan tendensen til lokale datacentre vil udvikle sig, gjenstår at se. I bund og grund er især Tyskland og Frankfurt, blandt andet baseret på DE-CIX, godt forberedt på at acceptere yderligere internationale cloud-udbydere. Et vigtigt fund fra denne udvikling er, at internationale udbydere har forstået bekymringerne og er villige til at gå på kompromis, hvilket i sidste ende kommer brugeren til gode. (RIA)