Anonim

Kriseåret 2009 er længe efterladt den tyske pakke- og budtjeneste. I det forgangne ​​år steg antallet af forsendelser med 3, 8 procent, salget med 3, 4 procent. "Dette viser det høje niveau for konkurrence, priserne er begrænset, " sagde finansdirektør for BIEK, Philip Nölling, på præsentationen af ​​den årlige saldo 2013 tirsdag i Berlin. Hvad han mener: Så mange afskibere konkurrerer om private og erhvervskunder, at prisforhøjelser til trods for stærkt stigende mængder næppe kan håndhæves.

Med kurerrejser fra en afsender direkte til modtageren eller ekspressleveringerne foretager virksomhederne ingen store vækstspring mere. Men med de klassiske pakker. Deres antal steg med 5, 0 procent sammenlignet med året før, mens ekspress- og budforsendelser kun steg med 1, 9 procent.

Således udgjorde omsætningen i pakkesegmentet i 2013 for mere end halvdelen (52 procent) af indtægterne fra hele kurér-, ekspress- og pakkemarkedet: 8, 4 milliarder på 16, 1 milliarder euro. Kun Deutsche Post DHL transporterede mere end en milliard pakker sidste år.

spoods.de

Samlet set tæller BIEK 2, 66 milliarder pakker, ekspress- og budforsendelser, 3, 8 procent mere end i 2012. "Det betyder, at ni millioner sendinger leveres hver arbejdsdag, " siger fagforeningspræsident Gunnar Uldall.

Afslutningen på denne tendens er endnu ikke forventet, men han vil accelerere endnu mere. I år forventer foreningen 3, 5 procent flere forsendelser end året før. I de følgende fire år indtil 2018 forventer BIEK-prognosen endda et plus på 4, 3 procent årligt.

Den anden side af mønten er i de indre byer. For kun få dage siden lød fagforeningen HDE alarmen. Tre fjerdedele af detailhandlere af mursten og mørtel rapporterede i en undersøgelse af faldende besøgstal på deres websteder. Frem for alt er forhandlere i de indre byer berørt. De skulle være mere attraktive.

En stor fordel ved butikkerne er foruden konsultationen, de kendte åbningstider. Når en pakke leveres, er den imidlertid ofte ikke nøjagtigt forudsigelig. Men selv her ønsker afsendere at blive mere kundevenlige. Et skridt var opførelsen af ​​større netværk med leverings- og afhentningsstationer. Postkontoret etablerede også udendørs pakker. Nu tilbyder gruppen også pakker til forhaven, så kunden ikke behøver at hente pakken i sit fravær i nogen butik.

Med sin platform Allyouneed.com og sin egen budtjeneste forsøger Swiss Post endda at gøre salget af mad over internettet socialt acceptabelt. Forsendelsen af ​​friske produkter har hidtil ikke hersket landsdækkende i Tyskland. I slutningen af ​​2010 tog for eksempel postordrefirmaet Otto en pause fra denne idé.

Allyouneed ønsker at levere om aftenen, som blev bestilt natten før. Projektet starter i store byer. Det viser, om grænserne for online handel er nået her, eller om frugt og grønsager snart vil blive leveret til hjemmet lige så naturligt som bøger eller sko. (Dpa / tc)