Anonim

Virksomheden med base i Silicon Valley, Californien, ønsker at bruge kobolt til at afskærme de mikroskopiske kobbertråde fra hinanden, som forbinder de stadigt mindre transistorer på chips til computere og anden elektronik. Senest blev tantal brugt til det.

Dette er det "første væsentlige gennembrud inden for sammenkoblingsteknologi på 15 år", citerer Wall Street Journal for Applied Materials manager Sundar Ramamurthy. Kablingen på chipsene bliver stadig længere og mere kompleks, når miniaturiseringen skrider frem - kobbertrådene på chipsene på en typisk 12-tommers skive sammen kan godt være så meget som 100 kilometer lang.

spoods.de

Afskærmning af ledningerne med kobolt i stedet for tantal ville gøre de resulterende chips mere pålidelige op til 80 gange, siger Applied. En anden fordel: I modsætning til tantal er kobolt ikke et såkaldt konfliktstof.

Applied Materials har annonceret en udvidelse af sin Endura Volta-produktlinie, der giver kunderne mulighed for at anvende kobolt på deres halvledere gennem kemisk dampaflejring (CVD). Ifølge Ramamurthy er 75 sådanne CVD-kamre allerede tilgængelige for kunder til testformål. Imidlertid kommer de sandsynligvis kun i større mængder, når chipproducenterne skifter deres produktion til endnu mindre produktionsprocesser. Så Moores lov er åbenlyst tilladt at fortsætte et stykke tid …