Anonim

I en alder af 30 fik Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg næsten en femtedel af verdens befolkning ind i sit online netværk ved at akkumulere og gifte sig med en formue på milliarder dollars. Og han har forblevet tro mod sig selv: verdens mest berømte hættetrøje er simpelthen ikke træt af at sprede sin vision for fremtiden: han vil forbinde alle. Ingen skal være mere afhængige af den globale økonomi. For mange år siden ville Zuckerberg have været latterliggjort for denne idé. Men han har bevist, at han kan sejre.

Zuckerberg, der fejrer sin 30-årsdag onsdag, lagde grundlaget for Facebook i 2004 som studerende. Det amerikanske magasin "Forbes" estimerer sine aktiver til mere end 26 milliarder dollars. Dette sætter ham på 22. plads på listen over superrige. Søn af en tandlæge og en psykolog havde tidligt programmering sjov. Han klarede sig bedre med computere end med ledsagere. På elite Harvard University blev han betragtet som en outsider med få sociale kontakter.

spoods.de

Så desto mere interessant er det, at hans netværk nu forbinder 1, 3 milliarder mennesker over hele verden. Zuckerberg besluttede sig mod vanvittige købstilbud til Facebook, og foretrak i stedet at hæve sin egen baby. Selv tilbageslaget ved børsnotering for to år siden, da mange investorer mistede tilliden, Zuckerberg i sidste ende. I dag er bestanden næsten 60 procent over den oprindelige udstedelseskurs.

Zuckerbergs næste mål er "at gøre Internettet tilgængeligt for alle i verden, " sagde han for nylig. Et system med droner, satellitter og lasere er beregnet til at forbinde mennesker i fjerntliggende regioner i udviklingslandene til informationssamfundet. Zuckerberg opdagede organisationen Internet.org. Sandsynligvis ikke uden bagside motiv: Jo flere mennesker der kommer på Internettet, jo mere kan du tilmelde dig Facebook. Og flere brugere betyder mere annonceindtægter. Bare sidste år tjente Facebook 1, 5 milliarder dollars. Zuckerberg drager fortsat fordel af dette som den største aktionær.

Selv om han er en offentlig figur, bevarer Mark Zuckerberg sit privatliv. For to år siden delte han fotoet af brylluppet med sin kæreste Priscilla Chan med de daværende 900 millioner Facebook-medlemmer. I løbet af få timer lykønskede 600.000 med knappen "Synes godt om". Men kun omkring 100 mennesker blev inviteret til selve brylluppet i Zuckerbergs hus i Palo Alto, Californien - gæsterne skulle ikke engang have vidst, hvad de kunne forvente før.

Tavsheden omkring Zuckerbergs privatliv kan også skyldes, at det virker temmelig uspektakulært. Facebook er dens centrale fokus. Selvom Priscilla er klar til børn, er han endnu ikke, som Zuckerberg i interviewet med magasinet "Bloomberg Businessweek" tilsto: "Hvis jeg har børn, vil jeg bruge tid sammen med dem." Han har været hos Chan siden college. Zuckerberg foretager ingen overskridelser af milliarder, ingen vilde partier, ingen modelanliggender. Han donerede millioner til skoler og et kommunalt stiftelse.

Selv i to tilfælde, hvor private fotos var synlige for alle på grund af softwarefejl, kom næppe noget spektakulært frem. Han narrer rundt med venner eller holder Priscilla i sine arme. Det mest interessante var stadig et billede, hvor han holder en død kylling i kameraet. Men da du allerede kendte historien bag den: Zuckerberg sætter sig hvert år et mål. Her var det kun at spise kød af dyr, som han dræbte selv.

Indtil kort før sit bryllup boede Zuckerberg i tyndt møblerede lejeboliger. Hans hus i Palo Alto - hjemmet i mange internetstørrelser - lagde han indtil 2011. For en af ​​de rigeste mennesker i verden var ejendommen beskeden: fem soveværelser, $ 7 mio. Købspris. For at få sin ro, købte Zuckerberg derefter fire huse i direkte kvarter for en stolt $ 30 millioner. Han hyrede dem tilbage til beboerne, ifølge det lokale papir "San Jose Mercury News". Det eneste formål med handlingen var derfor at holde en ejendomsvirksomhed, der ønskede at bygge et boligkompleks direkte til Zuckerbergs have.

Apple-grundlæggeren Steve Jobs, der døde i 2011 og også boede i Palo Alto, siges at have accepteret at shoppe med Zuckerberg fra tid til anden - han kunne godt lide, at den unge iværksætter afviste milliarder på Facebook. I stedet køber han på en stor måde: Foto-appen Instagram, 3D-brilleudvikleren Oculus VR, chat-tjenesten WhatsApp.

Den engang temmelig genert udseende Zuckerberg ser ud til at endda kunne lide en offentlig rolle. Så han kritiserede så skarp som ingen anden administrerende direktør fra Silicon Valley, NSA Internet-spionage. "Jeg ringede til præsident Obama og udtrykte min frustration, " sagde Zuckerberg i marts. "Den amerikanske regering skal være en forsvarer af Internettet og ikke en trussel." Computeren Zuckerberg er vokset op. (Dpa / tc)