Anonim

På grund af udeladelsen af ​​en speciel vare og høje investeringer, skred overskuddet til 0, 3 millioner euro, som det blev annonceret i TecDax-selskabet mandag i Köln. For et år siden havde gruppen rapporteret et overskud på 5, 1 millioner euro. QSC nød også fordel af balanceeffekter, der nu er forsvundet. Salget fortsatte med at udvikle sig. Markedet forventedes at fungere dårligt, så investorer var mere lettede. Aktien steg godt tre procent om morgenen.

Den væsentligste årsag til nedgangen i overskuddet var den allerede annoncerede afskaffelse af udskudt indkomst: QSC havde distribueret en betaling, der blev modtaget i januar 2011 for for tidlig opsigelse af kontrakten til den resterende del af kontrakten i slutningen af ​​2013, hver med omkring € 5 millioner pr. Kvartal.

spoods.de

Omsætningen faldt med 3, 5 procent til 109, 1 millioner euro. Nedsættelsen af ​​netværksgebyrer fra Federal Network Agency i november 2013 havde en negativ indvirkning på 2 millioner euro, siger den. Derudover har den hårde konkurrence inden for telekommunikationstjenester sat sit præg. Indtjening før renter, skatter, afskrivninger og amortiseringer (Ebitda) kollapsede i de første tre måneder med godt 29 procent til 13, 4 millioner euro.

Den årlige prognose fra februar fastholdt ledelsen af ​​chef Jürgen Hermann. Omsætningen er at lande mellem 450 og 470 millioner euro, hoppe ud på Ebitda til en værdi af 60 til 70 millioner euro. Sidste år havde virksomheden indsamlet 456 millioner euro og driftsmæssigt tjent 78 millioner euro. Af fri pengestrøm (fri pengestrøm) bør strømme til virksomheden i år 26 til 32 millioner euro.

Finanschefen Barbara Stolz meddelte i februar, at teletjenesteudbyderen, der specialiserer sig i erhvervskunder, står over for et overgangsår. Udviklingsbudgettet fordobler Köln i år til 10 millioner euro, også flere erhvervelser af mindre teknologiselskaber bør følge. QSC har gennemgået en transformation i årevis - væk fra leasing af DSL-linjer og opkald-for-call-taletjenester. Den traditionelle forretning krymper hurtigt, mens distributionen af ​​informations- og kommunikationsteknologi vokser. I fremtiden vil folket i Köln også stole på rådgivning og mere rentable datatjenester såsom cloud computing. (Dpa / tc)