Anonim

Virksomheden forventer at bruge $ 305 millioner (200 millioner euro) på de fleste af sine bygninger i sit hjemland Canada. Køberen er det amerikanske ejendomsselskab Spear Street Capital. Blackberry havde allerede annonceret salget i januar, men først nu kaldet pris og køber. De fleste af de berørte ejendomme skal overføres til den nye ejer senere i denne måned, resten inden udgangen af ​​september.

I alt er der 280.000 kvadratmeter kontor- og fabriksareal samt ubebygd jord. Blackberry ønsker at lease tilbage en del af rummet. "Virksomheden vil fortsat have en stærk tilstedeværelse i Canada, " bekræftede Blackberry. Virksomhedens hovedkvarter forbliver i byen Waterloo nær Toronto.

Baggrunden for trinnet er aftagende smartphone-salg, der har skrumpet i produktionen. Tusinder af ansatte blev fyret. Markedet domineres af Apples iPhone og Android-telefoner som Samsungs Galaxy-serie. Kokken John Chen vil tilpasse Blackberry med erhvervskunder; han forventer, at regnskabsåret 2016 vender tilbage til det sorte. (Dpa / mb)

spoods.de