Anonim

Microsoft-medstifter Bill Gates er ikke længere den største enkeltaktionær i verdens største softwareproducent. Efter at Gates for nylig solgte aktier til en værdi af næsten $ 186 millioner (svarende til € 134 millioner), har hans mangeårige ledsager og tidligere administrerende direktør Steve Ballmer nu en højere andel i virksomheden.

Ændringen af ​​uret kommer fra en aktiemarkedsmeddelelse offentliggjort fredag. Gates solgte derefter 4, 6 millioner aktier onsdag. Han kommer nu til godt 330 millioner aktier, mens Ballmer ejer mere end 333 millioner aktier. De to ejer hver ca. 4 procent af Microsoft.

spoods.de

Gates havde co-grundlagt Microsoft i 1975 og førte indtil begyndelsen af ​​2000. Siden da har han i stigende grad viet sig til kampen mod sygdom og uddannelse. Til dette formål grundlagde han og hans kone Bill & Melinda Gates Foundation, hvori en stor del af hans aktiver flydede. Magasinet "Forbes" estimerer sine samlede aktiver til ca. 77 milliarder dollars. Han betragtes således som den rigeste person i verden.

Steve Ballmer kommer til beregningerne af "Forbes" til en god $ 20 milliarder. Han var en af ​​de første ansatte i Microsoft og fulgte Gates som CEO. I februar trak Ballmer sig tilbage efter 14 år fra toppen af ​​gruppen og fik plads til Satya Nadella, der i stigende grad tilpasser Windows-producenten på smartphones og cloud-tjenester.

Ballmer er dog fortsat medlem af det højeste virksomhedsorgan, bestyrelsen. Da han annoncerede sin tilbagetog i august sidste år, sagde han i et brev til personalet: "Jeg sætter pris på min Microsoft-investering og vil fortsat være en af ​​de største aktionærer." (Dpa / tc)