Anonim

EU har bragt Samsung og Motorola under fyr i patentsager inden for mobiltelefonsektoren. Under Bruxelles-presset afviser mobiltelefonens verdensleder Samsung officielt salgsforbud baseret på standardpatenter. Mobiltelefonproducenten Motorola misbrugt på denne måde ifølge Bruxelles-vurderingen dens markedsstyrke og skal fjerne de negative konsekvenser. Dette blev annonceret af EU-Kommissionen i Bruxelles tirsdag. Der havde Apple og Microsoft klaget.

Samsung og Motorola har været i seværdighederne i Bruxelles 'konkurrencevagthunde i årevis for deres handlinger i den globale patenttvist. Mange af de patenter, de brugte i deres krav, er en del af grundlaget for tekniske standarder som UMTS. Særlige regler gælder dog for sådanne patenter. Så licenser skal gives dem på rimelige vilkår og uden forskelsbehandling ("FRAND"), så ingen bliver ugunstigt stillede. Derfor er antitrust officerer i Europa og USA imod salgsforbud på deres base. Samsung og Motorola havde allerede reduceret deres krav med standardpatenter efter starten af ​​EU-undersøgelsen.

spoods.de

EU's konkurrencekommissær Joaquín Almunia understregede: "De såkaldte patrontkrig på smarttelefoner må ikke udføres på forbrugernes bekostning." Selvom patentindehavere skal være rimeligt aflønnet for brugen af ​​deres intellektuelle ejendom, skal brugerne også have fair adgang til sådan standardiseret teknologi. "Opretholdelse af denne balance sikrer, at forbrugere tilbydes en bred vifte af produkter."

Efter Kommissionens opfattelse udnyttede Motorola sin patentkraft mod rival Apple. Dette er konklusionen fra Europas øverste konkurrencevagt efter næsten to års test. Den måde, hvorpå Motorola anvendte en forfaldsakt, der blev modtaget i Tyskland mod Apple, havde overtrådt de europæiske regler.

EU-Kommissionen fraviger imidlertid en kartellbøde mod Motorola. Årsagen hertil er, at de nationale domstole har forskellige synspunkter på tvisten, og at der ikke er nogen overordnede domme fra EU-Domstolen, sagde Almunia.

Som en mobil pioner har Motorola Mobility en stor pulje på omkring 17.000 patenter og 6800 patentsøgninger. Motorolas mobiltelefonforretning har været en del af Google i de sidste par år og er i øjeblikket erhvervet af den kinesiske computerproducent Lenovo.

Forpligtelserne fra Samsung er nu juridisk bindende, sagde EU-Kommissionen. Et sådant forbud mod salg skal pålægges af en domstol. Samsung ønsker ikke at ansøge om sådanne forbud i Europa i fem år. Dette bør gælde for virksomheder, der accepterer visse betingelser i licensforhandlingerne. Dette inkluderer forhandling om brugen af ​​patenter i op til tolv måneder. Hvis begge sider ikke kan blive enige, afgør en domstol eller domstol tvisten.

De tre virksomheder er involveret i mange gensidige patentsager i flere lande. Bare den anden store patentproces for Apple og Samsung i Californien er lige på hjemmestrækningen. Apple kræver processen skader på 2, 2 milliarder dollars. (Dpa / tc)