Anonim

Enhver, der spontant ønsker at blive kørt fra A til B i bilen uden selv at skulle gå på rattet, kalder normalt en taxa. Et opkald eller en kort bølge på gaden, derefter kommer en beige bil. Driveren forventer i slutningen til faste satser. Men taxaselskaber har været bekymrede for deres forretning i nogen tid. Udbydere af nye chauffeur-apps til smartphones reklamerer med lave priser eller eksklusiv service. Midt i industrien tvist er det amerikanske selskab Uber.

En sort bil stopper i Berlin ved vejkanten. Chaufføren i dragt stiger ud og holder døren åben for gæsten. ”Har du en yndlingsradiostation?” Spørger manden. Hvem vil bruge tjenesten UberBlack, skal registrere sig på Internettet. Chaufføren bookes med mobilappen. Betaling sker uden kontanter, kreditkortets data gemmes. Uber ejer ikke biler, men arrangerer uafhængige chauffører. Uber blev grundlagt i 2009 i San Francisco, sidste år steg Google med cirka en fjerdedel af en milliard dollar.

Opstarten har nu sat det et skridt videre: For nylig kan private i Berlin også tilbyde ture for at tjene noget. Uber indsamler ca. 20 procent provision. Det Hamburg-baserede selskab WunderCar gør det samme. "Hos WunderCar kører kokke og sejlere, jusstudenter og frugtdyrkere, " reklamerer virksomheden. Der betaler kunder et frivilligt tip til chaufføren, der kører dem rundt på fritiden. En professionel chaufførtjeneste via app lover virksomheden Blacklane.

De nye virksomheder skubber deres ideer ind på et milliard dollar marked. Ifølge Federal Statistical Office var ca. 21.600 taxa- og biludlejningsfirmaer registreret i Tyskland i 2012. Tilsammen genererede de omkring 3, 74 milliarder euro. Og mens antallet af udbydere faldt med næsten tre procent fra 2009 til 2012, steg taxaoperatørernes og biludlejningsfirmaers chaufførers omsætning med ti procent.

Taxachauffører hilser over konkurrencen. Hos den tyske taxa- og biludlejningsforening, især kritikken, er privatpersoner som chauffør at formidle. Professionelle chauffører skulle regelmæssigt tjekke helbredet, deres biler hvert år til TÜV. "Alt undergraves her, " siger foreningens præsident Michael Müller. Interessegruppen ønsker at undersøge juridiske trin.

I Berlin klagede en taxaoperatør mod den mere komfortable limousintjeneste fra Uber, fordi han i tilbudet så en ulovlig taxatrafik uden licens. Tingretten beviste ham ret for tiden - og gjorde det klart: Der skal være forskelle mellem lejebiler og taxaer. I Belgien forbyder en domstol Uber at mægle samkørsel blandt privatpersoner. Europakommissionær for digital Neelie Kroes skændte Twitter for forbud i Bruxelles og Belgien. Også i de amerikanske domstole har der problemer ifølge en rapport fra "New York Times" til at definere Uber.

Første Bruxelles, nu Berlin? Europa bør omfavne innovation og ikke forbyde den. http://t.co/A0ktGbalOl #UberIsWelcome

- Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) 22. april 2014

Hvis nogen i Tyskland tilbyder en chaufførtjeneste med en lejebil, er der regler i passagertransportloven. Hvordan er det, når privatpersoner kommer bag pengene for pengene? Selv da, ifølge advokaten Christian Pestalozza fra det frie universitet i Berlin, gælder loven. "Det er en udlejningsbilvirksomhed, hvis det ikke drejer sig om udskiftning af brændstofomkostninger, men hvis noget er tjent, " siger den juridiske videnskabsmand.

Berlin-administrationen kender problemet. "Fakta er ekstremt komplekse og er i øjeblikket ved at blive undersøgt med rette, " sagde Statskontoret for borgere og offentlige anliggender. Detaljer gjorde ikke jobbet. En mulig kontrol af bilerne, men bør være vanskelig, fordi bilerne ikke er genkendelige.

Uber betragter lovene ikke længere rettidigt. "Mange af reglerne blev skrevet, før Internettet eksisterede, før der var mobiltelefoner, " siger Patrick Studener, der er ansvarlig for Ubers udvidelse i Tyskland. Indtil videre er der servicen i Berlin og München, i planlægningen er også Frankfurt. Hvor mange chauffører der faktisk er i aktion, siger Studener ikke. Konkurrent Blacklane mægler allerede chauffeere i 15 tyske byer. For nylig kan du også booke en smart med driver via dens app i Berlin. (Dpa / tc)