Anonim

Næsten en ud af fire internetbrugere i Tyskland (23 procent) ændrer aldrig adgangskoder til onlinetjenester, ifølge en undersøgelse fra YouGov. En tredjedel (34 procent) bruger ikke en separat adgangskode til hver service, som eksperterne anbefaler. Hvis en tjeneste er offer for et hackerangreb eller har en sikkerhedssårbarhed, kan angribere, der bruger de samme data, muligvis få adgang til andre brugers online profiler i dette tilfælde.

Den alvorlige sårbarhed "Heartbleed" flyttede kun en tredjedel af brugerne til at ændre deres adgangskoder. Sårbarheden "Heartbleed" i sikkerhedssoftwaren OpenSSL blev kendt for to uger siden. Det gjorde det muligt for angribere at udtrække følsomme oplysninger fra onlinetjenester, herunder adgangskoder.

For at udfylde kløften måtte operatører af websteder, der bruger OpenSSL, opdatere softwaren. Derefter skal brugerne ændre deres adgangskoder, rådgivere eksperter og internettjenester. På tidspunktet for interviewet mellem 15. og 17. april var sårbarheden kendt i lidt over en uge. YouGov undersøgte 1060 internetbrugere. (Dpa / mb)

spoods.de