Anonim

I begyndelsen af ​​måneden annoncerede Lufthansa Systems, at de ville tilpasse "it-sektoren og således sætte kursen for fremtiden". Folk, der ofte læste pressemeddelelser fra store virksomheder, fik dette valg af ord i starten af ​​teksten klart, hvad det ville betyde. Nemlig at mindre rentable eller kapitalintensive dele skal opdeles og sælges. Datacenter- og infrastrukturudbydere findes allerede med de sædvanlige mistænkte som Atos, HP og IBM.

Lufthansa Systems vil selv gerne forstå farten som et strategisk genialt slagsmål. Gang på gang er der tale om kernevirksomhed, innovation og fremtidig levedygtighed. Men sandheden er sandsynligvis meget mere banal og baseret på to faktorer:

1. Moderselskabet Lufthansa gennemfører et strengt besparelsesprogram.

2. Investering i cloud computing har ikke betalt sig

Så Crisp Research ser det som en strategisk fejltagelse at tage dette skridt. For at hævde, at der er behov for høje investeringer i infrastruktur, hvilket er sandt, er det kun en ekstern partner, der skal levere disse investeringer. Og disse skal også betales. Det kan således antages, at balancen kan forskønnes på kort sigt, da den høje afskrivning for infrastrukturinvesteringer elimineres. På længere sigt vil Lufthansa Systems imidlertid ikke gøre sig selv en fordel, fordi gruppen uden problemer opgiver store dele af sin kernekompetence, færdigheder og dermed innovationskapacitet. I stedet bliver han afhængig af en global it-partner. Og om dette kan spare penge, vil fremtiden vise. Eventuelle tvivl er passende.

spoods.de

Lufthansa Systems mislykkes på grund af skyen

Den anden grund til dette trin er sandsynligvis den forkerte porteføljestrategi omkring cloud computing. Lufthansa Systems har valgt den nemmeste af alle ruter og har oprettet en offentlig skyplatform baseret på VMware. Gå direkte ind i datacenteret, aktiver selvbetjeningsportalen og lad reklamebureauet oprette det store navn "CloudLounge". Og underligt, næsten en kunde gik tabt på platformen indtil i dag. Hvorfor? Ganske enkelt: Enhver simpel markedsanalyse ville have vist det, fordi kunderne hos Lufthansa Systems ikke har behov for denne installationsvariant, og udbyderen med dette tilbud har intet unikt salgspunkt.

Imidlertid ville Lufthansa Systems helt sikkert have aktiver, der kunne have hjulpet inden for cloud computing. Globalt distribuerede, meget sikre datacentre med for eksempel en tysk virksomhed i baggrunden. I den aktuelle rapport om datterselskabets nøgletal så de sig selv som "fremragende positioneret" og annoncerede, at de ville "investere kontinuerligt i datacentre".

Reorientering medfører stor risiko

Vinden kan dreje så hurtigt, eller flaget i det samme, når det kommer til at nå besparelsesmål til kapitalmarkedspleje til at operere.

For koncernens datterselskab er beslutningen under alle omstændigheder en middel katastrofe. I den globale konkurrence om kunder tæller ikke kun stordriftsfordele og omkostninger, men frem for alt innovationer og færdigheder. Med hensyn til cloud computing behøver Lufthansa Systems marked ikke at forvente meget i den nærmeste fremtid, højst gennemsnitlige priser. Lufthansa Systems løber nu maksimal risiko til fordel for kortvarige omkostningsreduktioner. Under alle omstændigheder bærer den store afhængighed af den fremtidige IT-partner og de udtalte cykler i luftfartsindustrien ikke godt, hvis tiderne bliver stormende. (RIA)

se også:

Interview med Stefan Hansen, Lufthansa Systems: "Vi ønsker ikke at holde trit med priskrigen på infrastruktur"

Atos, HP og IBM er interesseret: Lufthansa driver salget af datacentre

LH Systems skal outsource: Lufthansa stramning til nøjesomhed inden for it