Anonim

For det første er "videoovervågning" et fordømmende udtryk, der angiver et teknisk instrument ("video"), der bruges til et bestemt formål ("overvågning").

"Video" henviser normalt til et "videokamera", dvs. et kamera, der tager bevægelige billeder og omdanner dem til elektriske / elektroniske signaler. Normalt antager den sproglige anvendelse, at billederne også er optaget (VCR). Hvis billeddataene er tilgængelige digitalt, kan de behandles yderligere i overensstemmelse hermed.

Sobald an öffentlichen Stellen Beobachtungen und Aufnahmen durchgeführt werden, kann eine Vielzahl von Rechtsregeln ins Spiel kommen. Doch jede Videoüberwachung eines öffentlich zugänglichen Raums setzt voraus, dass einer der im Gesetz vorgesehenen drei Rechtfertigungsgründe für eine solche Überwachung vorliegt.
Så snart observationer og optagelser er foretaget på offentlige steder, kan en række forskellige juridiske regler komme i spil. Imidlertid kræver enhver videoovervågning af et offentligt rum, at et af de tre grunde til begrundelse, der er fastsat i loven, findes for sådan overvågning.

Udtrykket er ude af fokus

Kombinationen af ​​udtrykket "video" med udtrykket "overvågning" fører til foreninger som "stealth", "overvågningstilstand", "glasagtige borgere" osv. Således er enhver diskussion, der stadig kan tilsluttes, negativt påvirket. Juridiske regler er ikke fri for denne konceptuelle tilgang. F.eks. Bruger § 6b (1) BDSG oprindeligt meget præcist

 • i stedet for udtrykket "video" det mere præcise udtryk "optisk-elektronisk udstyr" og

 • taler i stedet for "overvågning" først af "observation".

Derefter definerer bestemmelsen ved hjælp af en parentes-tilføjelse, at "observation af offentligt tilgængelige rum med optoelektroniske enheder" skal betragtes som "videoovervågning". Tilsvarende aktiviteter får således fra starten en negativ indvirkning. Udtrykket er teknisk set ikke præcist, fordi det inkluderer en række aktiviteter, der berører meget forskellige interesser hos de involverede parter. Disse forskelle er skitseret nedenfor.

spoods.de

Tekniske muligheder

Ren fjernovervågning

Eksempel 1: For ikke at skulle udfylde leveringsindgangen med sin egen portør, er der installeret et observationskamera der. Dine skud kan ses 1: 1 på en skærm i hovedporten. Billedoptagelser finder ikke sted.

Dette system er kun en slags "udstrakt øje" af portvagteren. Den eventuelle nedskrivning af interesser kan påvirke

 • i betragtning af observation som sådan og

 • i hemmeligholdelsen af ​​en sådan observation

er.

Fjernovervågning plus zoomfunktion

Eksempel 2: For bedre at genkende licenspladerne på leverandørkøretøjer er det ovennævnte kamera udstyret med en "zoomfunktion".

Dette er en mulig yderligere forringelse af de berørte, fordi nu - især når du er i det område, der er dækket direkte af kameraet, bevæger folk - observation af detaljer er mulige.

Udarbejdelse af poster

Eksempel 3: For senere at bestemme, hvem der var i området, optages optagelserne.

Dette er en potentielt betydelig yderligere værdiforringelse af de berørte. Mens en observation automatisk slutter, når den pågældende forlader det område, der er dækket af kameraet, kan det gengives til enhver tid her, og resultatet kan også videregives til tredjepart.

Udfør billedmatchning

Eksempel 4: For at være i stand til at nægte adgang til "ubehagelige" besøgende, opbevares en "sort liste" i en database. Når et køretøj kører op, bliver nummerpladen fanget af kameraet, læst ind med software til billedgenkendelse og matchet mod sortlisten. Hvis der er et hit, får dørmanden en tilsvarende antydning.

Den mulige forringelse går langt ud over selve optagelsen. Den pågældende står over for yderligere foranstaltninger, f.eks. Afslag på adgang.

Med de tilgængelige teknikker i dag kan nummerplader - såvel som mange andre genstande på billeder - påvises pålideligt, selv under ugunstige omstændigheder (skumring, regn osv.).

Forskellen mellem "1: 1-sammenligning" og "1: n-sammenligning"

udstilling

Med XDR mod cyberkriminelle - hvordan det fungerer!

Mit XDR gegen Cyber-Kriminelle – so geht’s! - Foto: Joyseulay - shutterstock.com

Hvordan it-ledere forbedrer beskyttelsen af ​​deres forretning med tilføjelse af detektion og respons, demonstreres af denne live webcast.

Tilmeld dig nu!

Eksempel 5: De tyske pas indeholder en chip, hvorpå billedet af pasindehaveren er gemt som en talformel (ikke som et fotografisk billede). Under en kontrol laves et billede af pasindehaveren, "deformeres" og sammenlignes med billedformlen på chippen. Fordi begge formler ikke stemmer overens, tager politiet offeret til vagten for at afklare hans identitet.

Denne procedure (reguleret i § 16a PassG) repræsenterer en "1: 1-sammenligning", fordi den ikke kræver en referencedatabase. Det danner derfor en mindre stressende indgriben end det ovenfor beskrevne eksempel nr. 4, hvor - rent forebyggende - oprettes en referencer database. Hvis der er et valg mellem begge indstillinger, foretrækkes "1: 1-sammenligningen".

Her gentages det problem, der generelt opstår ved brug af biometriske systemer. Hvis et videosystem bruges til billedmatchning, bruges det til biometriske formål.

 1. Byfugl
  Målet var at udvikle et højteknologisk overvågningskamera, der tilbyder et legende design, der passer sammen med miljøet og ikke er skræmmende.
 2. egern
  Parson er afhængig af genanvendelige materialer under produktionen.
 3. Owl
  Ifølge Parson skal den seneste generation af billedprocessorer bruges i kameraerne, som sætter dem i stand til, afhængigt af modellen og tredjepartssoftwaren, at udføre komplekse analyser såsom ansigtsgenkendelse. Installation og betjening skal være meget let at udføre via en brugergrænseflade i hver browser.
 4. Fly
  Hvornår og hvis kameraerne i handlen, er endnu ikke fast.
 5. Cricket
 6. Chameleon
 7. Tropical
  Dyrene blev designet af italienske kunstnere, ifølge Parson.