Anonim

Den stærke euro har bremset den succesrige start på året for softwaregruppen SAP. "Euroen er for nylig steget over for mange valutaer, " sagde finansdirektør Luka Mucic, der overtager stillingen i juli i Walldorf torsdag. I andet kvartal vil effekten sandsynligvis forværres, som SAP advarede i sin frigivelse.

Når virksomheder som SAP foretager store mængder af deres salg uden for euroområdet, påvirkes de især af valutasvingninger. For eksempel, hvis euroen vinder over for dollaren, er amerikanske indtægter mindre værdifulde. Selvom SAP sikrer sig selv, kan virksomheden ikke kompensere for udsving.

Softwarevirksomheden havde faktisk en stærk start på året. For vigtige produktsalg har SAP - eksklusiv valutaeffekter - højere vækstrater i første kvartal end forventet i sine helårsplaner, sagde co-CEO Bill McDermott. Dette er usædvanligt, fordi i softwarebranchen normalt er det første kvartal det svageste kvartal.

spoods.de

På grund af den stærke euro steg det samlede salg kun med tre procent i samme periode sidste år til 3, 7 milliarder euro. Efter skat tjente softwaregruppen 3 procent mere til 534 millioner euro. Den europæiske virksomhed har udviklet sig solidt på trods af Krim-krisen. Væksten i Rusland er aftaget, sagde McDermott. Men stadig "er intet tabt".

SAP opnåede et stærkt løft i sit stadig lille, men vigtige vækstsegment, skyvirksomheden med abonnementsmodeller. Salget steg med 60 procent til 219 millioner euro. Derimod krympet den klassiske softwarelicensvirksomhed.

SAP er i færd med at udvide sin forretning med software i den såkaldte sky ("sky"), som kunderne lejer og ikke længere installerer på deres egne servere. Det skulle stige fra en til to milliarder euro i 2015, 2017, det skal være tre til tre og en halv milliard euro. De gamle licenser og det tilknyttede vedligeholdelsesarbejde bringer dog stadig det meste af pengene til SAP. (Dpa / mb)