Anonim

Af Alexander Roth, freelance journalist i München

Cisco er en speciel gruppe inden for it-kanalen. I løbet af de sidste par år - bedre: næsten årtier siden det blev grundlagt - har det lykkedes producenten gang på gang at omgruppere med succes og altid finde de rigtige svar på markedsforholdene. Hvad angår selvbelønningen, er han også vokset kraftigt.

Nøgleordsnetværk: Hvor du stadig solgte routere og switches i 1990'erne, er der i dag en bred forretning, der strækker sig til servere og tjenester. Bemærk: Huset har altid taget sin partner. Virksomheden har stadig en indirekte andel af salget på over 90 procent. Antallet af verdensomspændende partnere udgør i øjeblikket rekordmængden på mere end 68.000 virksomheder.

spoods.de

"Vi ønsker at blive den førende it-virksomhed"

Fra 3. til 6. juni fandt den verdensomspændende partnermesse sted i Boston - ChannelPartner var der. Gruppens leder, ledet af mangeårige chef John Chambers, gjorde en ting klar: "Vi er langt fra at nå vores mål, vi har stolte planer, vi ønsker at blive det førende IT-firma, og vi er på rette vej."

Det er tydeligt, at store amerikanske virksomheder - Cisco i øjeblikket driver et salg på 50 milliarder dollars med stigende overskud - kan lide at give sådanne lyde, men Cisco argumenterer i disse dage, hvorfor det fortsætter med at gå op ad bakke i fremtiden kan gå: Huset tilbyder en nu igen fokuseret portefølje og skystrategi inklusive små forretningskoncept, innovativ teknologi mange steder og ikke mindst et levende partnernetværk, hvor producenten nu også ønsker at investere stort.

$ 150 millioner for kanalen

Ledelsen af ​​John Chambers annoncerede on-site investering på mere end 150 millioner dollars, som vil strømme ind i verdensomspændende partnerinitiativer inden for de næste tolv måneder. Dette beløb skal følge de 75 millioner dollars, som koncernen allerede havde afsat til dette formål for et år siden.

Men det er ikke alt: Summen er en del af et samlet budget på en milliard dollar, som producenten ønsker at oprette for at styrke sin SMV-forretning i de kommende måneder. Målet er virksomheder med 100 til 1.000 ansatte.

Kampagnens samlede pakke vil omfatte billedvedligeholdelse, ingeniørudvikling, marketing og servicekampagner, incitamenter og sidst, men ikke mindst føre belønninger for partnersalgsteams, men belønner Cisco's interne salgssucces. Al ledelse gjorde det klart på tværs af alle niveauer og hver dag i Boston, at kanalen fortsat skulle være DNA for Cisco's forretning. Klar læbtjeneste for en ikke tilgængelig partnerstrategi var tydeligvis mange i antal.

På næste side kommenterer EMEAs direktør Michael Ganser om Cisco-fortiden og fremtiden.