Anonim

I dommen fra Landesarbeitsgericht (LAG) Hamm af 6.6.2013 afgav dommerne, at en note om en ansøgers curriculum vitae om barnets grundskolealder er en klar indikation af forskelsbehandling og tildelt sagsøgeren erstatning i et beløb på 3.000 euro (ref. : 11 Sa 335/13).

Ansøgning om midlertidigt job

Sagen: Sagsøgeren havde søgt sagsøgte om et midlertidigt job i bogføring. Den tiltalte informerede sagsøgeren om, at hun havde valgt en anden kandidat og returneret ansøgningen. På den returnerede curriculum vitae fandt sagsøgeren ved siden af ​​tekstlinjen "gift, et barn" skrevet af den sagsøgte håndskrevne note: "7 år gammel!". Den resulterende sætning "et barn, 7 år gammel!" blev understreget overalt.

LAG mente, at dette var en indirekte ulempe for ansøgeren på grund af køn. Derefter refererer noten til "et barn, 7 år gammel". til mulige problemer med at passe et barn i grundskolealderen og dermed spørgsmålet om forenelighed med familie og arbejde. I Forbundsrepublikken Tysklands sociale virkelighed påvirker dette primært kvinder. Når alt kommer til alt betragtes børnepasning overvejende som kvindens opgave og udføres primært af kvinder.

spoods.de

Ingen henvisning til bedre kvalificerede ansøgere

Den håndskrevne tilføjelse og understregning af udtrykket "et barn, 7 år gammel!" i ansøgerens ansøgning var det også tilstrækkeligt at antage en kønsdiskriminering. Sagsøgte kunne ikke tilbagevise denne antagelse. Ifølge dommerne var det især ikke tilstrækkeligt at henvise til ansættelsen af ​​en bedre kvalificeret kandidat. For det beviser ikke, at den bundne funktion ikke har spillet nogen rolle i beslutningen overhovedet. Tværtimod skal beviset leveres på en sådan måde, at påvirkningen af ​​kriterierne for ikke-antagelige kriterier kan udelukkes positivt.

 1. interview
  "Hvorfor skal vi bare ansætte dig?" Som ansøger lønner det sig at have bestået dette spørgsmål i jobsamtalen. Hvad skal du ellers vide om en vellykket ansøgning, siger Cornelia Riechers, forfatter af den paradoksale applikationsguide "Hvordan man forbliver succesrig arbejdsløs" i de følgende ti tip.
 2. drømmejob
  Den succesrige kandidat ved hvad han vil. Han har gjort det, han elsker mest til sit erhverv. Gleden ved hans arbejde giver ham altid nok styrke til at fodre sig selv og sin familie, selv i dårlige tider. Når han mister sit job i en virksomhed, finder han noget nyt med det samme eller starter sin egen virksomhed.
 3. initiativ
  Den succesrige kandidat venter ikke, ligesom manden på billedet, indtil nogen ringer ved hoveddøren og serverer ham sit nye job på et sølvfat. Han bliver aktiv selv og sætter alle håndtag i bevægelse. Han investerer lige så meget arbejde i sin ansøgningskampagne, som han gør i fuldtidsbeskæftigelse. Han takler godt tilbageslag, fordi han altid har flere strygejern i ilden.
 4. Målrettet applikation
  Den succesrige kandidat ser ikke et firma som et kontaktpunkt for deres pensionsrettigheder. Snarere opfører han sig som en sælger, der tilbyder arbejdsgiveren en fordel og modtager erstatning for den. Det viser virksomheden, hvad det kan gøre for at øge sit salg og overskud.
 5. selv-præsentation
  Den succesrige kandidat flinch ikke og overdriver ikke. Hans foto måler cirka seks med ni centimeter, hans enkle, praktiske applikationsmappe indeholder maksimalt syv til ti dokumenter. Hans følgebrev passer på et ark; hans curriculum vitae kan strække sig over to til tre sider. I jobsamtalen virker han beskeden, men ikke underdanig og udstråler selvtillid uden at virke arrogant eller formodet. Vær opmærksom på din holdning: knuste hænder og urolige fødder er utrygge.
 6. Bewerbungsmappe
  Den succesrige kandidat designer sine ansøgningsdokumenter på en sådan måde, at arbejdsgiveren anerkender sin egnethed til det ønskede job. Han fokuserer på de oplevelser og kompetencer, der kvalificerer ham.
 7. skrive til
  Den succesrige kandidat beskæftiger sig grundigt med et jobtilbud, inden det besvares. Hans analyse starter øverst i virksomhedens selvudtryk og beskrivelsen af ​​opgaverne. Han forstår, hvad den annoncerede position handler om, og i sit følgebrev maler han alt hvad han har at tilbyde med hensyn til krav. Han glemmer heller ikke sine engelsk- og it-færdigheder.
 8. Styrker og svagheder
  Den succesrige kandidat husker hans særlige styrker. Derefter finder han ud af, hvilke virksomheder der har brug for hans færdigheder. Han henvender sig til dem længe før de offentliggør et jobtilbud. Så han åbner det skjulte jobmarked og får dermed fordele.
 9. Stier til markedet
  Den succesrige kandidat kender mere end en vej til det nye job. Han reagerer på tilbud i trykte medier og internetjobs, han skifter også sin egen jobansøgning. Han udnytter mulighederne for Agenturet for Beskæftigelse, herunder tilknyttede institutioner som ZAV (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung). Det går af sig selv til virksomheder, ikke kun via telefon, brev og e-mail, men også personligt. Han bruger sit professionelle og private kontaktnetværk til at udvide sit handlingsområde. Og han optimerer sit udseende ved hjælp af en outplacement- eller karriererådgiver.
 10. interview
  I jobsamtalen viser den succesrige kandidat, at han har arbejdet intenst med sin fremtidige virksomhed og sine aktiviteter der, og at han kan løse de kommende opgaver. Du kan også føle hans glæde ved dette arbejde, så han har kanten og kan overgå konkurrencen.
 11. træningsperiode
  I prøvetiden er den succesrige kandidat særlig opmærksom på at indsætte sig selv i det eksisterende team. Han ved, at hans succes kun afhænger af tyve procent af hans professionelle resultater. Fordi han sørger for, at hans chef og hans nye kolleger kan lide ham, er han automatisk omgivet af effektiviteten.