Anonim

Intel, der er blevet ramt af krympende pc-salg, ser ud til at være ude af skoven. "I første kvartal så vi en solid vækst i datacentre og tegn på fremskridt inden for pc-forretningen, " sagde Brian Krzanich, administrerende direktør, tirsdag med base i Santa Clara, Californien. Investorerne kunne godt lide at høre det: Aktien steg med knap to procent.

Intel-Chef Brian Krzanich
Intel-chef Brian Krzanich
Foto: Intel

Intel var i stand til at øge sit salg efter en tør spell i samme periode sidste år igen lidt til 12, 8 milliarder dollars (svarende til 9, 3 milliarder euro). Udviklingen og markedsføringen af ​​nye produkter samt konverteringer i virksomheden gik imidlertid penge. Overskuddet krympet i lyset af dette med fem procent til bundlinjen 1, 9 milliarder dollars.

spoods.de

Intel er ubestridt tophund i branchen med processorer til hjemme- og firmacomputere. Men gruppen havde overskredet tendensen mod smartphones og tablets, der tegner sig for en stigende andel af det samlede marked. Intel arbejder nu hårdt på at integrere sine chips i hverdagslige enheder til at oprette forbindelse til Internettet. Det spænder fra bilen til babymonitoren.

Virksomheden med det såkaldte "Internet of Things" er dog stadig relativt lille. Intel fortsætter med at tjene næsten to tredjedele af sin omsætning med pc-chips. Salget inden for dette felt faldt igen, denne gang med en god procentdel til $ 7, 9 milliarder. For chips til mobile enheder får Intel stadig ikke sin fod i døren. Salget af denne afdeling faldt inden for et år fra $ 404 millioner til $ 156 millioner.

I modsætning hertil kunne Intel øge salget af datacenterchips med 11 procent til 3, 1 milliarder dollars. Baggrund er en stigende mængde data også via smartphones og tablets. Derudover vinder cloud computing fart, hvor data og programmer hentes fra centrale computere.

Intel er markedsledende inden for processorer langt foran den rivaliserende AMD. Selv i dag, i tider med svindende pc-salg, er virksomheden meget rentabel. Operationelt tjente Intel 2, 8 milliarder dollars i kvartalet i pc-filialen. I modsætning hertil måtte gruppen fordøje et driftsunderskud på 929 millioner dollars i forretningen med mobilenheder. De fleste smartphones og tablets er chips baseret på teknologien fra den britiske udvikler ARM. Disse chips er især energieffektive. (Dpa / tc)