Anonim

Ifølge en undersøgelse er tyske SMV'er utilstrækkeligt forberedt på hackerangreb, datatyveri og andre former for cyberkriminalitet. Sikkerhedsforanstaltninger er ofte ufuldstændige eller overhovedet ikke tilgængelige, som en undersøgelse af konsulentfirmaet PwC viser blandt mellemstore virksomheder.

"Forebyggende foranstaltninger er uden tvivl forsømt af mellemstore virksomheder, " forklarede PwC-partner Derk Fischer. Mange virksomheder undervurderede risiciene. Du vil ikke bemærke mange angreb, fordi de nødvendige kontrolprocedurer manglede.

Omkring en ud af fem af de 405 undersøgte virksomheder forberedte ikke omfattende databeskyttelsesforanstaltninger, sagde PwC. Kun en tredjedel af virksomhederne stillede spørgsmålstegn ved deres egen sikkerhedsstrategi efter rapporter om cyberspionage fra det amerikanske efterretningsbureau NSA. Cirka en ud af to virksomheder planlægger at investere mere i informationssikkerhed. "Resultaterne af undersøgelsen er nøgterne, " sagde rådgiverne.

spoods.de

PwC-eksperterne råder virksomhederne til regelmæssigt at informere deres ansatte om potentielle datarisici og hvordan de skal håndtere farekilder. "Selv det mest sikre netværk beskytter ikke mod datatab, når medarbejdere lagrer følsomme data, der ikke er krypteret på USB-sticks eller aldrig ændrer deres brugeradgangskoder, " sagde Fischer.

Derudover har en stor del af SMV'er krav til informationssikkerhed, men de følger sjældent en anerkendt standard. I mangel af bedre viden vil de blive implementeret "internt". De små og mellemstore virksomheder er normalt ikke i stand til det. Fordi de tydeligt lagde sig bag angribernes muligheder: "Det ser næsten ud som om de havde besluttet enten at sidde ude .. eller at fratræde."

Ifølge undersøgelsen var hvert femte firma mindst en gang målet for et cyberangreb. Over halvdelen (58 procent) af de berørte var imidlertid ikke i stand til at finde præcist hvilke områder og data, der blev angrebet. Ikke desto mindre antager hvert andet selskab, at angreb ikke har forårsaget nogen økonomisk skade. I lidt over en ud af tre beskadigede virksomheder udgjorde tabene op til 100.000 euro, endnu større skade identificerede kun tre procent af de adspurgte.

Respondenterne var især skeptiske overfor outsourcing af virksomhedsdata til internettjenester. 47 procent nævnte lagring i skyen som den største IT-sikkerhedsrisiko, og omkring en ud af fire kaldte ekstern adgang til virksomheds-it med en privat smartphone eller tablet. (Dpa / tc)