Anonim

Microsoft ser sin privatlivsindsats for kunder af skytjenester bekræftet af top EU-fortalere. Kontraktsdesignet opfyldte bestemmelserne fra de europæiske databeskyttelsesmyndigheder, certificerede den såkaldte Artikel 29-gruppe (PDF-link) til virksomheden. Der er 28 europæiske databeskyttelsesmyndigheder samlet der. Microsoft er den første og hidtil eneste udbyder af cloud-tjenester, der har modtaget anerkendelsen af ​​autoriteten, skrev Microsoft Domstol Brad Smith i en blogindlæg torsdag.

Microsofts sky-privatlivspolitik Azure, Office 365, Dynamics CRM og Windows Intune opfylder EU's høje standarder for privatlivets fred, sagde Smith. Microsoft mener, at EU's fortrolighedsadvokater har styrket deres krav om at give den bedst mulige beskyttelse af deres kunders privatliv og databeskyttelse.

spoods.de

De reviderede standardkontraktbestemmelser tjente først og fremmest til at lette eller forenkle dataoverførslerne til tredjelande uden for EU, sagde Sven Hermerschmidt, talsmand for Forbundsrepublikken Kommission for Databeskyttelse og Informationsfrihed, på anmodning. Virksomheders brug af disse klausuler er imidlertid "ikke en usædvanlig operation".

Microsoft blev aktivt henvendt til anmodningen om en undersøgelse af kontraktudformningen på EU's databeskyttelse, forklarede Microsoft talsmand Thomas Baumgärtner. Reglerne til beskyttelse af data og privatlivets fred bør fremover være en del af de almindelige aftaleregler, sagde Baumgärtner. "Det giver også kunderne større retssikkerhed."

”Vi forventer, at både regeringer og kunder vil kræve mere gennemsigtighed og kontrol over, hvordan man beskytter kundedata og personlige oplysninger, og hvor de er gemt, ” sagde Smith. Derfor krypterede Microsoft i mellemtiden sine kunders data overalt. De nye kontraktregler skulle gælde den 1. juli. De regulerer blandt andet sikker datatrafik med USA uafhængigt af "Safe Harbor" -aftalen, men er også beregnet til at sikre sikker dataudveksling over hele verden.

 1. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  ”Det handler ikke længere om at spionere over nutiden, det handler om indsigt i fremtiden.” Dette er kernen i Prism Præsident Obama har ret i at sige, at de data, der er indsamlet af Prism, er ufarlige i sig selv Naturligvis skjuler dette ikke det faktum, at der kan opnås statistiske forudsigelser herfra, hvilket giver meget dybere, mere følsomme indsigt - hvis staten mistænker os, ikke for det, vi har gjort, men for det, vi forudsiger gennem big data i fremtiden, så truer vi med at miste en grundlæggende værdi, der går langt ud over den informative selvbestemmelse. "
 2. Dr. Dr. Gunter Dueck, forfatter og tidligere CTO hos IBM
  ”Jeg synes, NSA-usikkerhedsspørgsmålet er så enormt, at vi ikke ønsker at bekymre os om det, og heller ikke om vores evige liv, problemet er overmægtigt, vi er så små, vi er bange, vi er at tackle det, fordi det ville føre til en sindssygt stor frygt, og vi har mildest sagt frygt. "
 3. Oliver Peters, analytiker, Experton Group AG
  "I lang tid så det ud til, at administrerende direktører for de store tjenesteudbydere på Internettet roligt snarrede i deres skæbne og bekæmpede kampen mod NSA's mund kun i hemmelige domstole. […] Især i brancher, der har store mængder følsomme data fra At styre kunder ville være skadeligt for ry for at bruge en amerikansk tjenesteudbyder […] For tyske it-tjenesteudbydere er dette en mulighed for at promovere Tyskland som en placering og høje sikkerheds- og privatlivsstandarder. "
 4. Dr. Wieland Alge, General Manager, Barracuda Networks
  ”Efterspørgslen efter en tysk Google eller den offentligt finansierede native sky ville gøre gedehaven, fordi de fleste organisationer og mennesker næppe behøver at være bange for NSA, det er myndighederne og datahungrige institutioner i vores umiddelbare nærhed, der er i vores hænder Sandheden er, at der kun er en organisation, som vi fuldt ud kan stole på, kun en, der er interesseret i at beskytte vores egen privatliv og integritet og de data, vi er betroet - din egen organisation os til at tage passende skridt for at beskytte os selv, det er ikke kompliceret, men det kræver en klar vilje og omhu. "
 5. James Staten, analytiker, Forrester Research
  "Vi tror, ​​at de amerikanske skyudbydere vil tjene omkring 180 milliarder dollars mindre ved NSA-afsløringerne i 2016. … Det er naivt og farligt at tro, at NSA's handlinger er unikke - næsten enhver udviklet nation på planeten driver en lignende rekognoseringstjeneste […] F.eks. er der i Tyskland G10-Kommissionen, der kan overvåge telekommunikationsdata uden domstolsinstruktion. "
 6. Benedikt Heintel, IT-sikkerhedskonsulent, Altran
  "Skandalen over spionionsprogrammerne har bremset accepten af ​​outsourcet databehandling, især i USA og også i Tyskland, og har skabt mere skepsis." Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at tysk hemmelig service spionerer efter tyske it-tjenesteudbydere, men jeg kan ikke udelukke at udenlandske efterretningstjenester benytter sig af tyske virksomheder. "
 7. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  "NSA drager fordel af sine dataanalyser, som den nu lægger vægt på, meget mindre end andre amerikanske sikkerhedsagenturer, som ingen i øjeblikket snakker om, især FBI's føderale politi og DEA-narkotikaforskerne […] NSA er en stærk fraktion, der anerkender, at det aggressive tempo for dataspionering på mellemlang sigt svækker USA som en informationsteknologi magt, især NSA selv. "
 8. Aladin Antic, CIO, KfH bestyrelse for dialyse og nyretransplantationer
  "En af lektionerne skal være, at datasikkerhed ikke engang findes tilfældigvis, et koncept på flere niveauer og oprettelse af kompetente organer eller en tilsvarende organisation er uundværlig. […] Generelt vil det inden for data, der er værdigt at beskytte i fremtiden, spille en rolle i fremtiden Adgangssikkerhed og risikojusterede opbevaringskoncepter bestemmer især succes for leverandører af it-tjenesteudbydere, herunder den software, der bruges, f.eks. Til kryptering, hvilket giver en reel mulighed for nationale udbydere.
 9. en navngivet it-officer i en større tysk onlineforsikring
  "Hos os behøver ingen at få deres sky-koncepter ud af skuffen for at præsentere dem for brættet. Han kan bortskaffe dem direkte i affaldskassen."

Efter udbruddet af NSA-skandalen havde nogle leverandører af cloud-tjenester set et fald i efterspørgslen. Bekymring for datasikkerheden, især blandt amerikanske udbydere, er vokset markant blandt brugerne. (Dpa / tc)